【颱風追擊】1715號熱帶氣旋 珊瑚 SANVU(17W)

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
夠唔夠能量

81kph
TY上限

約克投胎

個移速都似

張圖有冇講星期幾最近?

81kph
TY上限

約克投胎

個移速都似

張圖有冇講星期幾最近?

星期日凌晨

81kph
TY上限

約克投胎

個移速都似

張圖有冇講星期幾最近?

星期日凌晨

圖中時間係GMT
香港時間要加8小時
跟足呢張圖就星期日凌晨2點準備登陸

都係嗰句 距離登陸仲有超過3日 一切仍存在相當大變數
過完賓妹仲夠唔夠力呀
過完賓妹仲夠唔夠力呀

約克當年穿過菲律賓個陣都係得熱帶低氣壓
過完賓妹仲夠唔夠力呀

海水温度冇問題
更新一下91W各模式預測路徑
慢啦撚樣

呢張圖嘅預測係30號8點
照咁睇而家應該差唔多入南海?

「0」個點係30號早上8點,所以你講得岩,按照模式預測而家91W應該橫過緊呂宋西北角或者入左南海

「0」個點係30號早上8點,所以你講得岩,按照模式預測而家91W應該橫過緊呂宋西北角或者入左南海

而加中心其實係邊
睇下幾時GW
而家連個樣都睇唔到
熱帶擾動強啲定低壓區強啲?
索性去台灣日本仲好, 我哋有個街站野已經第N次延期

某程度上可以話係差唔多強
熱帶擾動係比較專業叫法,強調左佢熱帶性;低壓區係好統稱,熱帶擾動係其中一種低壓區,熱帶低氣壓就係正式成為熱帶氣旋後最弱既階級

熱帶擾動係比較專業叫法,強調左佢熱帶性;低壓區係好統稱,熱帶擾動係其中一種低壓區,熱帶低氣壓就係正式成為熱帶氣旋後最弱既階級

熱帶擾動<熱帶低氣壓<熱帶風暴<強烈熱帶風暴<颱風<強颱風<超強颱風

低壓區就唔應該放上去比較,因為低壓槽,溫帶氣旋都可以係低壓區

熱帶擾動<熱帶低氣壓<熱帶風暴<強烈熱帶風暴<颱風<強颱風<超強颱風

低壓區就唔應該放上去比較,因為低壓槽,溫帶氣旋都可以係低壓區

不過天文台好少用熱帶擾動,所以如果係講緊熱帶氣旋,低壓區=熱帶擾動

不過天文台好少用熱帶擾動,所以如果係講緊熱帶氣旋,低壓區=熱帶擾動

對上一次用係天鴿 亦都係第一次用

出現返

出現返

gay warning

出現返

gay warning

會叫咩名?

出現返

gay warning

會叫咩名?

瑪娃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞