【颱風追擊】1715號熱帶氣旋 珊瑚 SANVU(17W)

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
3號出發去東京 暫時睇係咪唔會受影響?
星期日有幾大機會打得成
星期日有幾大機會打得成

電腦分析有89.64%
星期日有幾大機會打得成

電腦分析有89.64%

咩電腦
中國製?反了
今日香港有下沉? 空氣差到...

非常差。望唔到維港
空氣極差
今日香港有下沉? 空氣差到...

非常差。望唔到維港

唔關下沉事
係微弱既東北季候風吹晒大陸珠江口d 廢氣落黎
3號出發去東京 暫時睇係咪唔會受影響?

日本果邊打完
香港呢邊打緊

巨型到

係咪地圖投影問題

唔係,係佢真係有條件咁勁。
但而家佢平西
好怕佢吹日本
同埋中心散散地

[img]https://gss3.bdstatic.com/84oSdTum2Q5BphGlnYG/timg?wapp&quality=80&size=b272_2000&cut_x=0&cut_w=0&cut_y=0&cut_h=0&sec=1369815402&di=fec35e948ff91fde5de1ff81e87964e2&wh_rate=null&src=http%3A%2F%2Fimgsrc.baidu.com%2Fforum%2Fpic%2Fitem%2F11c6f603738da97749e180e7ba51f8198418e382.jpg
[/img]

講多次佢巨型唔等於佢勁,通常咁大份果d強度都唔會太勁,而家預測上到cat2都唔容易

卷入鋒面即係咩
向北郁開始?

仲有佢165係每小時/公里??

係965黎氣壓黎
氣壓越低理論上強度越高,
965一般對應強度Cat1上限左右啦

好恐怖

個形態差到呢得個大字

卷入鋒面即係咩
向北郁開始?

最新各電腦模式預測路徑

外圈=800公里,內圈=400公里

佢個風圈好似好大
同埋雨水多?
列風圈就好細

巴打如果想知天氣,不妨睇睇日本氣象廳既預測

可以見到9月1號同2號雖然落雨,但信賴度得「C」,意思係信賴度不高,天氣預測變數大:正如而家歐中同GFS兩大模式,歐中認為東京會落大雨,GFS則一滴雨都無。雖然係咁,行山始終較高風險,細雨都未必成事,所以都未必太適合1-2號去行山

到3同4號天氣好轉,而且信賴度慢慢升到「A」,代表呢段時間既預測變數較細,對天氣好轉較有信心,所以可以考慮呢段時間先去行山

巴打 多謝你,出發了,改改行程先
祝我9月5淩晨返到香港,唔會打風

唔洗客氣,祝你好運

巴打最新果報仲係向緊西既,陰功唔係有風面咩

你有鋒面果幅圖睇清楚日期先係預測黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞