真係收人$2000賣公仔既女人真係食屎狗都不如

373 回覆
1233 Like 708 Dislike
你都痴鳩線
八達通記錄幾多就claim返幾多
咁撚貪心要幾百都有
一個肯賣,一個肯買,我睇唔到有乜問題,又唔見你去拍賣會鬧人點解一幅畫值1億?
唔好咁啦 樓主聖人mode緊
你一句佢即刻啞撚咗
原來唔係人問題 只係錢唔夠多
買隻公仔啲錢呢
緊係要有收據,有收據唔收啦
對唔字
幫人係你假設啫
宜家見到有人要,有需求
我手頭上又有供應
價格大家啱咪成交囉
唔覺得有咩問題
個價係過份
但我記得係樓豬第一個post自己開價
人地一心只想懷念妹妹
2000/5000 蚊根本就對佢唔重要.
一早就預好budget 去收齊所有公仔.

樓主ONL9厚多士出黎話人收錢就係狗.
話我眼紅人放個公仔就收二千蚊
即係某程度你都認同根本係over price
你唔會話我眼紅人地二千蚊放部全新iphone下話?

好喇
你依家又話個公仔係可能係無價之寶,放咗喺紅酒櫃20年交電費都唔止呢個數,咁你依家二千蚊肯放出嚟咪好偉大?
點解咁多人係淨係得嗰幾個人咁做?我真係要同嗰幾個死賤種道歉喎,你地賺少十幾廿萬,喂你個公仔真係咁值錢就二千蚊都唔撚放啦,起碼都要兩皮呀嘛。
計我話係咪要屌鳩2000蚊收果個post主先
你呢句完美體現出非黑即白既思維
你都弱智。
俾佢就一定係想有心幫人?
樓主寫到明自己2000一個收,想賣咪去搵下。
咩收唔收2000,依個係叫懸賞呀柒頭,冇錢會去搵咩,佢屋企死左咩人關人撚事咩,做乜要假設係為左幫人
兩件事點比呀?
人地出晒post有晒背後原因點解要咁
唔係淨係一開post話二千蚊收公仔喎
即係你眼中人地打長篇大論野根本對你無意義
唯一有意義就係「二千蚊收公仔」???
我唔收足就係傻仔?
喂有好多人都無收足喎
首先,一買一賣,正當交易,唔理你死老豆老母,有咩問題?

第二,又唔係偷唔係搶,又有咩問題?

如果有人肯免費畀,當然情感上係最好。不過你有冇諗過賣畀人嗰個可能等錢洗?可能賣家都係好鐘意隻公仔,但出於好心,覺得人哋比佢更需要,所以賣畀人?

你只係知買家大概背景資訊,但就唔理會賣家有咩資訊,就情感上開post屌柒人,大佬,唔好用自己把尺去度其他人啦

站在道德高地唔代表你好有道德,你只不過係個偽善者
賣個個可能都需要筆錢開飯
其實你都可以出一分力
加碼每隻多$1000
唔幫手你就係食屎狗
嗱,根據你嘅講法,有好多人免費送咗畀佢,又或者無收足二千蚊,個班人就真係弱智仔喇。最偉大係收二千蚊嗰班人。因為佢個公仔可能放咗係紅酒櫃20年,交電費都交咗二十萬,依家二千蚊放畀你就真係蝕咗19萬零八千
唔明唔緊要,你有你道理

希望明既人集中探討番我地果邊既問題
明買明賣有乜問題
人地出依個價去收
雙方都同意
你理撚得人?
下下都要理撚埋佢背後原因
咁咪好撚唔得閒
free 咪又係得幾個. 依家佢2000/5000 隻成年都收唔齊. 原post 主想收齊多過想平收. 佢依家想比錢補遺憾呀,你阻佢做咩
佢地送又關我去搵咩事?
有人2000收,我認為2000值得我去花時間搵一下,搵到就去交易。
其他人我話知佢貼埋錢出去啦柒頭。
有人唔收錢幫人做野,咁你返工係咪唔撚收錢呀弱智
你真係西利 連免費俾嗰啲人都俾你屌埋
真係唔知做咩先合你心意批鬥高手
咁既然我話捐
你又使乜質疑
“我如果中咗二千蚊六合彩”會唔捐?

你勁撚肉緊,對哂號入哂座
你唔係$2000其中一個/
諗住做其中一個
使乜幫口幫到咁?

仲有喎,我仲有話如果隻公仔
都係托上托咁好難先搵返嚟
咁二千蚊咪抵畀囉
你就居然就睇唔到
淨係針對我下面話
“屋企閒置 好似中咗六合彩咁” 嗰段
真係鬼拍後尾枕

明條毛咩你
你呢啲人都唔係諗住幫人
中咗奬自然都唔會捐錢
淨係諗住點樣喺人個袋挖二千蚊出嚟
呢個時候又要講個孔子嘅故事:

在魯國有一個法律,如果從別的國家贖回奴隸的話,可以從國家那裡得到一筆獎金。不過經商致富的子貢自然不需要這樣的獎金,因此從國外贖回奴隸後便拒絕了國家的獎金。然而孔子卻告訴子貢,這樣的行為錯了。
「老師啊,我到底做錯了什麼呢?」孔子接著回答說:聖人在做事情,不只是獨善其身而已,而是透過他的行為能夠間接改變大眾的行為。今天國家當中有錢人少,窮人很多,你覺得拿這些錢就是不廉潔,你自己是說的過去。但是若是因為你不拿這筆獎金,國家取消了這項規定,那麼以後還有誰會把在外淪為俘虜的國人贖回來呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞