真係收人$2000賣公仔既女人真係食屎狗都不如

373 回覆
1233 Like 708 Dislike
你高位沽股票會唔會諗幫你接貨嗰個人點算?
樓主好有正義感
小妹濕哂
如果有一日你中6合彩中咗$2000
都記住要捐錢
代受益人多謝定你先
收$2000賣公仔其中一條友係你?
忒修斯之船
樓主係咪Carousell 啲乞衣user
要$2000 先搵到,即係隻公仔本身稀有啦......

況且交收買賣既......有d 人 本身好忙......件貨唔賣>$1000 都唔去搞啦。人人唔同,咁都要批鬥?一定要人地陪你做善事?
家陣奉旨要送比你
我原post都講過一次,呢度再post

你會唔會保留一隻唔中意/無特別義意嘅公仔十幾廿年?仲要無穿無爛
依家唔係講緊砂煲罌罉,公仔保存得唔好係會爛
搬屋同大掃除,老豆老母都一定清細路嘅玩具公仔先

賣得出嚟嘅都keep得好好,對賣家嚟講一定有特別意義先會放係自己身邊咁耐

樓主你有幾多隻公仔係keep咗係屋企廿年?
無嘅話麻煩你收一收皮

Keep到廿年,就算對隻公仔無感情,$2000蚊當係公仔保存費都唔過份
有收藏開嘢嘅都知vintage嘢係可以好貴
我有好多十幾廿年嘅公仔
但我上年已經搵過,真係一隻都無

我覺得呢度班人on9唔comment得?
6合彩logic同你個logic一樣喎,有咩問題?

我就係有好多公仔所以我明
啲麻甩佬無玩過毛公仔唔會明囉
因為係女人既話可以屌多兩錢重
總之喺呢度女人就係仆街
更何況收錢完全冇問題
就好似樓上有位既巴打講得好啱
醫院睇病幫人做手術都要收錢
明知個病人唔做手術會死都唔免費幫人做
咁係咪啲醫護都係仆街冚家剷?
其實都唔洗討論賣家點解keep住隻公仔咁耐
人地明買明賣收$2000無問題
屌你老母你做善事仲要收人車馬費
你就真係連食屎狗都不如
又咁講 個公仔人地
點處理佢問題 買哥個又無問題
都唔知有乜好屌
洗鬼同佢認真呢度只會有非黑即白既思維
平時連登仔就口臭冇道德感,呢啲時候就gut個頭出嚟道德綁架人,突顯自己幾咁正義
樓主,如果你有隻公仔
對你黎講冇乜價值
對方出廿皮你又會唔會放?
路過。唔在意個公仔有冇人買或者d女係咪食屎狗

不過望到件事我就諗其實一個肯買,一個肯賣係咪就代表件事冇問題呢

或者直接用樓主屌呢件事角度去CAPTURE少少部份人既直覺討論件事有冇問題好似易入口d:

1) 「仲好意思收人$2000既畫面,屌你老母諗起都想作嘔。」
會唔會已經唔關個銀碼事, 而係由於大家都知買方係想彌補遺憾而想獲得公仔, 所以係直情唔應該用錢黎交易? (但咁樣計係咪應該屌埋買方? 再諗)

2) 「真係咁鍾意隻公仔既,二皮都唔會放。肯讓出去,即係個公仔無左都得」
我會覺得呢個位重點在於雙方對公仔既重視程度。 反映左部份人覺得買賣方對公仔既重視程度唔一樣。

所以除左用錢之外, 有冇其他途徑可以做從而解決呢個問題呢
(係街望到9up兩句, 好多野未load到, 等其他有近似方向諗法既人補充)
你話收左無錯又話人狗都不如
乜野邏輯黎
自己假設人地想幫人跟住係度屌
你咁撚想幫人咪自己搵隻送比人囉
人地有得賣關你撚事咩
我話你弱智,無話你蠢
樓主mode:
做善事講咩錢
我直接包郵送到佢屋企
收人錢既都係狗黎
因為係樓主同大部分人眼中,隻公仔本身就係一文不值
所以先眼紅人哋有二千蚊收

除咗有回憶嘅價值,保存良好&年代久遠都可以係價值之一嚟
香港地寸金尺土,你估放隻公仔係度廿年唔洗交租咩
依番話不如你同左班保險狗講先啦
你咁樣
一陣人哋收唔齊點算
人哋都唔care錢 目的係要儲齊
你唔好咁多事啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞