真係收人$2000賣公仔既女人真係食屎狗都不如

373 回覆
1233 Like 708 Dislike
你咁講 成本價都唔應該貪啦 最好計埋隻公仔咁舊應該折舊埋比原po
大佬同你三唔識七 憑咩成本價讓比你 唔可以隻公仔對人地價值係二千蚊以上 見你咁慘二千蚊讓比你?有償頂多係唔算上做義工 但邊忽講得上貪錢

而家根本成件事對大家黎講都係一件美事 賣家有收錢 彌補左失去公仔 買家花錢買到心頭好

真係貪錢嗰啲 係踩住原po需求坐地起價
你唔好傻啦
收公仔果位Ching自己開價$2000/$5000架,唔係賣家自己獅子開大口索價$2000,係兩回事黎。標價$2000收,賣家收$2000點解你會覺得有問題?
買家俾得起錢,有賣家願意賣好正常既交易,唔係要睇埋你背景先去accept offer呀嘛? 賣家都好等錢洗唔得既咩?
完全係黃絲式感情勒索

有故事就咩都唔使收錢先啱
咁就係囉
成班傻9 logic failed
如果人地offer $2000
啲人吊高黎賣話$2萬先買
咁就話仆街啲姐

成班人都唔知有冇睇過佢上年個post
應承我
最嘔心係得把口 咁撚高義又唔撚出錢
樓主又冇公仔,又要阻鳩住人哋買同賣
原po真係多得呢班契弟唔少
又唔幫手 淨係識批鬥
啱呀 個個都唔「貪錢」 無人肯賣比原po佢地就安落
關你咩事姐你無公仔賣唔到呀?
咁都唔乘機賺佢$2000,個腦就真係狗都不如啦
我都覺得點解會咁樣諗,人地開幾多咪賣幾多,又唔係坐地起價

如果話聽完樓主個故事而底價甚至送俾樓主,呢個係個人心意,錢我唔志在,又想做善事。

唔收錢係人情,收係道理。點解要將個道德標準推到上月球?
啲人聖母上身 成班好似想幫原post主講野, 但呢個post 就有啲話原post 主精神有問題,有個又用祈福阿毛去比. 當原post主弱智咁. 真係想幫咪試下去揾,share出去. 走黎教人咩係良心價.

人哋收2000蚊賣公仔原post主起碼遺憾小左啲. 但呢班屌天屌地最多叫推下post,但唔該唔好倒米先.

你有共情想幫多啲係好事,但唔好逼人跟你嗰套.
吹到香港人無哂真善美,而家啲女人無得救,個自我感覺良好到cls
有牌子公仔賣幾千蚊一隻其實好閒,仲未計原樓主有d分分鐘已經絕版。keep得咁耐唔多唔少都係有感情囉!屌人2000蚊賣但唔屌最少要500隻先肯開機整個間廠?
層樓幾十年前幾十萬買,依家幾百萬賣出去,一定要公開d無良賣家個名
一個自願買一個自願賣,都係仆街嚟
佢後面咪係咁話濕鳩公仔唔值錢, overprice
賣幾錢同值幾錢完全冇關
真,香港地其實好多人唔至在幾萬數
你一見到異見就話係嘈交其實都冇咩討論價值
樓主願意出2000買心靈慰藉我冇意見冇屌過佢
不過你可以去返個post都有人話佢傻仔
你站住係樓主立場 而我係站係果個賣野嘅人到睇
個公仔本身係咪值呢個錢先?
賣得2000蚊明係因為知道樓主好鐘意
好想要先會開呢個價 本身自己都解釋唔到點解係2000啦
仲有 大把呀婆比人呃完自己都覺得比人祝福左嫁
你果啲咩分分鐘又借錢 又訓唔著 又自殺已經係
自己ff落去先講到落去
如果呀婆比完錢做完法事就好開心你又有冇意見?
咁啲風水佬 寺廟 成日呃鳩人 只係法律上吹佢唔脹
如果連登開個post屌果啲人 你又會唔會話冇問題先?

我立場好簡單 賣果個明顯係因為賺錢而賣 唔係出意想幫人
我就屌佢貪錢
如果係我我唔會收錢 就係咁簡單
小朋友 唔係觀點唔同就係搵交嘈嘅
但問題係樓主自己話畀2000, 唔係求賣家賣畀佢時個賣家自己抬高到2000 喎 其實事主出500 可能人地賣家都賣㗎
老細 你唔係站喺賣野既人角度睇 你係站喺你自己角度咋
你又知賣嗰個自己覺得個公仔係唔值2000?
你唔比人地覺得個公仔陪左人地廿幾年 本身純收要2000up 同情原po先肯2000讓比佢?
公仔呢樣野本身帶比每個人既價值都唔同 你自己對自己啲公仔無感情覺得無價值可以唔收錢送人無問題
但你憑咩覺得個個都係咁 只要唔係原價/free就係貪錢
唔係唔比 咩都比嘅
如果係對你有價值就唔會賣啦
2000就賣得咁又有幾多價值?
想賺其實都幾明顯 咁都有得講
一陣啲人就會話你係果幾個死港女是旦一個架喇
隻公仔值$2000嘅原因就係天時地利人和
佢有 佢又咁啱睇到個post 佢又願意割愛

唔係你呢啲叫人衝自己鬆去英國嘅人
可以去扮客觀 實際主觀講隻公仔值幾錢

你係咁撚有心就即刻搵齊晒送畀原post主
唔係喺度企高地 明明自己幫唔到手
喺度講如果乜乜乜物物物呢啲廢話
慷他人之慨 去擺自己喺個高位
真呀,如果隻公仔咁易搵佢都唔會出到2000
出到2000證明佢自己都知難搵
難搵姐係少
少咪物以罕為貴
2000咪合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞