真係收人$2000賣公仔既女人真係食屎狗都不如

373 回覆
1233 Like 708 Dislike
咁都咁多正評
如果果隻公仔係果個樓主發現人有.
然後人地唔想賣. 佢出到2000人地就賣
咁都還好
但事實係人地尋公仔. 講晒成個故事. 然後主動搵樓主去賣
仲收2000蚊. 擺到明係要錢. 呢D人個人格現實係點心照啦
咁都有人撐? 繼續鼓勵呢種風氣 令香港有呢種價值觀
明買明賣就大晒冇問題. 結果就係會令香港愈來愈多呢D發錢寒
仲要覺得自己好合理有勞大家
這就是香港
其實好簡單去判斷一件事是非
賣果個人敢唔敢同身邊人講自己咁做
如果賣幾百蚊成本價/唔洗錢.
我覺得大部份人都唔會care比人知自己做左呢件事
賣2000果個如果覺得冇問題. 唔好話公開. 但單單係自己朋友
敢唔敢同人講呢件事先.睇撚死自己都覺心虛啦
有時d公仔只係果刻鍾意
講得非常好, 我覺得好多人會明你講乜, 多謝你幫左我

覺得冇討論空間既人真係無需要黎討論
你諗下隻公仔全世界隨時搵唔返第二隻
其實2000蚊算開得少
只係其他人唔敢開高啲
你慘係你既事
你想買公仔咪買公仔

咁樓豬一開始就咪撚話願意比錢買公仔啦
分返開 依家樓主係自願比錢佢係事實
屌果D人係第三者睇唔過眼條友咁仆街姐
我覺得照你咁講祈福黨都冇咩問題嘅
呀婆真心想比錢得到祝福
有咩咁仆街?
你喺度講bullshit都唔幫樓主搵公仔
都係仆街
點解你會覺得唔敢,你認為原post 主講進度係想你哋公審賣公仔比佢啲人咩
原post主隨時想呢班偽善撚收聲
成班覺得2000蚊要人割愛好閒
事實係原po出到2000蚊都根本收唔齊啲公仔
最好個個都「貪錢」、等2000蚊開飯等佢一野就收得齊
哥仔你知唔知正版嘅有牌子公仔幾錢隻,過40cm一二千真係濕濕碎
唔貪錢咪成本價比人囉
明係貪錢 比你轉述一次就講到2000蚊好少人地唔會貪咁
笑死 人地樓主肯比同唔介意 同賣果個貪錢係冇關係
人哋開$2000 關你撚事咩
開呢個post 除左滿足班企道德高屌人哋唔送自己隻公仔出黎既人之外. 隨時勸退潛在想原post主價賣公仔既人. 對原post 主有咩幫助? 真係覺得會有人會比呢到屌到捐出黎
原post樓主出得2000
有人2000賣有咩問題
原post樓主要公仔
負出個少少代價有咩所謂
我諗佢寧願2000一隻買到哂
可能仲好過依家咁
覺得貴可以唔買喎
講真,我就收唔落2000蚊

但可以賣家好窮, 全家要等開飯
好野
原post都無屌人收錢
都唔知點解你地呢啲三姑六婆係度屌
叫人衝自己鬆 係新香港嘅核心價值
咁人地開post主動出價2000什至有d 款去到5000, 就係要貨唔要錢, 就係想思念妹妹
數幅圖大約28 隻公仔, 其中9 隻5000 , 21 隻2000, total 大約87000, 炒晚美股就賺返黎啦.

咪係囉, 買家就係要貨唔要錢
唔care 果2k
個個好似你咁攬實個道德高地唔放,嗰位巴打成世都唔洗旨意集齊d公仔啦
你舉啲例子有無咁廢呀
一個就係明買明賣
比$2000 = 一隻可以慰藉心靈既公仔

一個就係主動出發去水鳩個呀婆既
比完錢有無福就唔知, 但肯定會繼續水個呀婆
水到佢無錢, 再精神威嚇佢去借錢, 攪到呀婆訓唔著, 分分鐘最後自殺

你老母 中學畢業未 舉啲有水準既例子出黎先嘈交啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞