【最新】香港公務員拒辭職申台灣居留證被拒 上訴台灣高院仍駁回

599 回覆
485 Like 14 Dislike
唔係啦
大陸出世嘅第一次去完就可以做網簽
但你睇返判決書
台灣係直頭話佢咁嘅情況根本難算「居留」
建議佢整張一年多次入境證就得
大癲
條友講得咁勇,係咪想儲證據幫自己搞政治庇護,佢下次再去機場會唔會畀国安捉走
仲要叫自己做新終蟈
即係一間老店 俾人盜左個鋪位

搞到老店人員冇位開鋪

而老店人員去左第二開鋪個招牌仲係度

但係搶左人地鋪位既想用人地招牌 但礙於正宗招牌仲係度 用唔到
就咁加新係前面就算 改少少公司名就算
繼續傳銷工作
仲要咁多年話自己先係正宗打壓老店人員
佢諗下點同csb解釋佢係咪真誠宣誓先啦
要登島 再逼佢讀一個中國 台灣版聲明 要簽名加錄影

然後再將影片送去國台辦同特區政府
宣咗誓仲想移民台灣,有冇違法啊佢
巴打想講 禁止入囯
判決書全文
完全唔明點解會有啲咁On9嘅人

臺北高等行政法院判決

(五)查原告現任職於香港○○○○○,為香港政府公務員,且已簽署效忠香港政府聲明,原告於112年5月15日補件,表明未來不會辭去現職,原告表示所有公務員都被迫要簽署效忠聲明,可證其對香港政府無任意拒絕能力

https://judgment.judicial.gov.tw/FJUD/data.aspx?ty=JD&id=TPBA,112%2c%e8%a8%b4%2c1414%2c20240704%2c1
正常諗住走人先會講到咁盡,但佢又唔辭職wor, 仲要老婆放上網通晒天,而家同申請被拉有咩分別
係喎,應該直接拒絕登島
再沒收其名下資產,連埋佢老婆名下資產

諗起都fatfat
中囯人移民台灣糸米要先放棄中囯籍
宣幫共產黨糸米唔可以移民去民進黨
不可雙重囯籍
係就係中國,不過係中華民國
政府工程招標都放國安要求落標書度,你話呢
美國申請visa問係咪恐怖份子添正常人唔會揀yes,恐怖份子更加唔會㨂yes ,除左防手殘既人外有乜用
咁on9都有
直接落間諜黑名單啦仲同佢講經
但係陸配就無任歡迎
on9
去英國暢通無阻啦
去咩繁體支那
人地講下啫。 你 d 港共就跟著做
而家人地賺紅養綠啦
佢老婆應該本身係台妹
佢去英國的話, 咪唔可以星期五收工飛, 然後星期日飛返香港返工囉
就算辭左 台灣查你底 一樣唔批比你
英國5+1 到時最後+1完 唔批重死
咁其實點解佢咁有信心可以申請到台灣居留證
依親係易好多嘅
有細路就仲易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞