【最新】香港公務員拒辭職申台灣居留證被拒 上訴台灣高院仍駁回

599 回覆
485 Like 14 Dislike
報做狗都拎唔倒入台證
但報做公務員ok

台灣
所以你想講台灣唔係中国?
拎唔到入台證係fake news
台灣垃圾地方
中國打下台灣有幾難,係都要走埋去俾人打一身
弱智,公務員唔辭職仲想去台灣?
支那種你用配偶入籍咪得
尊重中國一支政策
我只承認一個支那
台灣(中華民國)就自然唔係中國
俾台灣政府毒打一頓
笑撚左
宣誓等同刻咗共產黨員喺個名度,唔洗審查就篩走咗啦
做特區政府走狗 仲諗住移民
真係on 撚鳩個woo
過街老鼠秋意龍 #152284 aka平行宇宙cctoy歷史學家柒事回顧
https://lih.kg/3766289

入去回應下啦
Fake news撚國民黨毓民打手
低級釣魚仔,建議大家block臭,耳根清靜
公務員同佢身邊果件都係特別弱智
宣哂誓就留港終老啦
過街老鼠秋意龍 #152284 aka平行宇宙cctoy歷史學家柒事回顧

入去回應下啦
更大問題係, 點解仲會去申請台灣居留權, 佢點解會咁天真覺得人地會批
次次上親嚟都見到你個撚樣喺度即刻駁嘴

係人都知公務員真係白紙黑字宣咗誓,一定冇情講;
而沈旭輝冇宣過誓,又假設佢真係有,又或者搵到其他證據證明佢係共諜、應該被遞解出境都好,唔代表台灣需要放生香港公務員

Btw入去回應下啦
居留證明係外國PR?
如果唔打算辭職, 即無意移民, reject好正常
仲想食兩家茶禮
係咪做公務員做到佢變弱智
會唔會application時就要講自己係唔係公務員?
台灣係中國一部分
應該用回鄉證申請先合理
咁鍾意香港份工仲乜要移民啫

戇鳩到咁我信佢唔係間諜呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞