【最新】香港公務員拒辭職申台灣居留證被拒 上訴台灣高院仍駁回

599 回覆
485 Like 14 Dislike
話時話,台灣有無篤灰熱線

可以送好多人型生物一程
兩公婆都on99
本來唔講政治野
你講到出口只係weekend先會黎台灣
唔好話台灣啦 邊個國家都唔會批居留俾你
講緊一星期住4日都無
佢產生既經濟效益亦唔係台灣度 都唔知做乜鳩

最撚on9既係佢老婆覺得咁樣係ok
即係擺到明佢老婆都唔志在條友到底係咪同佢一齊生活
只係志在佢繼續逗香港份工黎養自己 等自己係台灣可以過少奶生活
send 俾國安,呢d 25仔包藏禍心
76😂😂
我記得8:30-45有ching講過個post仲係度, 大約9:00-30我自己上fb已經見唔到個post, 時間太啱, 段估就應該返工後有人提佢
仲要人提先知自己奶野
若要人不知, 唔好太低B, 死件事兩公婆都係衰自己,
其實我真心想台灣收佢地兩公婆, 香港人個個月6位數養個死蠢, 好唔抵
Send俾ian嫂跟跟
亦好大機會冇人whatsapp/line提佢, 明明佢手機公開左, 等到返到公司先有人親口同佢講
心水清巴打
ian嫂呢期唔駛睇concert, 應該可以follow up, 佢做野好efficient
本來個verdict講得好清楚 都盡量唔講咁多政治野
總之你辭職+俾個在台生活規劃黎睇就得
係兩公婆以為自己好有道理 上訴果幾個points先奶晒野
拒絕辭職 但唔真正居台 即係佢連交稅都唔係交俾台灣
但俾左居留證佢 佢就有權享受某D在台既福利
根本全世界都唔會有國家批 就算歐洲有golden visa既國家都要你交稅/投資當地既野先得啦
解放後至去 唔駛pr
解放後至去 唔駛pr
其實一個禮拜得兩日響台灣
世界各地正常嘅制度都唔會容許

同埋依親嚟講
佢連續住夠半年就可以申請入籍
你又講到咁
梗係唔睬你啦
男既想側側膊唔坐移民監
女既就想男香港份人工養自己做少奶奶
台妹真心on9 唔係扮
抵撚死
弱智架
最on9唔係一星期留台灣兩日
而係覺得以個係抗辯理由同人講

台灣心諗點會批兩個弱智入嚟
應該調返轉報國安,將香港政府內部文件交比台灣,有機會做間諜
直接行過去唔得咩?點解要申請?
其他唔知,呢個個案真係可以拒絕你
其他做過公營機構都當你特工係痴線,但呢個CASE重係公務員加拒辭職真心可以拒絕
家下個名通晒天,歐美加已經不用移了
被迫宣誓做理由,台灣反駁佢迫得佢宣誓即係可以迫到佢做咩都得
連香港呢邊都奶野啦,唔真誠效忠特區政府。
放上網真on9, 又唔係唔知自己咩處境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞