【最新】香港公務員拒辭職申台灣居留證被拒 上訴台灣高院仍駁回

599 回覆
485 Like 14 Dislike
呢啲粉腸打政府工
響度話係「香港政府迫佢簽名」
搏人地台灣可憐不成
然後老婆神隊友擺上網講
搞到而家兩頭唔到岸
其實佢老婆唔上網講, 網民邊會咁得閒去search法院判決, 亦唔會知道陳生係邊個部門
不過佢講到明唔會辭職就去申請居留證, 都已經on9, 兩公婆天生一對
做乜9呀條友
旁外人咁評論,其實咁判係好弱智

而家大陸咁多高科技同資源,
台灣又咁多人投共,要收風大把方法,少一條針唔少,
吸下d對岸資金同人力仲實際啦

咁搞落去挽下手d中台、港台婚姻,
個個台灣代表都移過對岸,咪棧唔見人力同錢
如果講分裂國家 一個1912年成立(中華民國)
一個1949年成立 仲要係中華民國統治既地方另成立既
而後者成立既組織 曾經係中華民國既軍隊既其中分支
咁你話邊個分裂國家
以邏輯黎講
其實國安使唔使調查 呢條友會唔會係台方派黎既 反間諜
呢啲議題咁撚juicy
其實佢拎得出嚟公開講就擺明係想搞大啦
老婆覺得搞大左對自己有著數?
佢老公陣間返工被同事笑死就真
港仔滾
現職公務員申請台灣居留算唔算係否定一個中国原則?
呢單case直情要報香港国安喎
係醒嘅就唔會咁答台灣
仲用呢啲理由打撚到上高院啦
邊止呀
條友仲話「原告表示所有公務員都被迫要簽署效忠聲明,可證其對香港政府無任意拒絕能力」添
台灣法院認證呀
唔好話無講過
國安要開File查下條友
好揀唔揀揀台灣,又係啲唔肯講英文嘅人
陸獨
人地要飛返香港返工嘛
揀去坡縣好過啦,留得喺xg做公墓猿都唔care係咪威權政府㗎啦
成日話分裂國家 究竟係邊個分裂國家呢?真係要調查下
首先你就唔應該同強國講邏輯
n仔就係二奶仔,連政府人都唔當係自己人,圖書館班友更加係袋底泥,但做過小粉綠就屈諜唔比去

反而沈國師係葉國華契仔,契爺仲比錢阿國師管
葉國華係中國統戰香港專業界別的總指揮
台灣標準就竟然大灣暉無問題
可能佢中國出世
每次搞幾日+簽證要俾錢

一係純粹唔想煩 加上有居留證開台灣銀行方便啲
佢哋識柒咩
正一漢奸走狗賣國賊,竟然反對佢祖國領土完整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞