【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (7)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
好撚鍾意依家部XZP
希望Sony 8.0寫好啲

同LG部Q6+比又好似lg好D,雖然驚燒底版

少量打機揀邊部好,兩部差價500內

LG

兩者各有好壞
LG就燒底版,但cpu好似比xa1U好
xa1u就相機勁,moon大D,但Cpu差咁D同電少D

燒底版比人講到而家

真係好難唔講架 我用過G3同v10
果陣v10有烙印已經換左,G3就放係屋企做副機
諗住佢係G4打後果d機先會燒底板,點知早排連部G3都燒埋

g3過左使用期限喇
不過g3好多時係死電開唔到機

我果部係用用下突然熄機之後就不停reboot logo

換粒電就冇事
不過最好搵粒玩試下先
我依家部XZP都好驚遲下會變成咁
出咗新機 就會被遺棄

p系列冇伏過
z5p個rom仲順過xz/xzs
我xz 都冇乜lag, 不過相比xzp , xzp 快好多

xz冇乜lag?

開乜柒都lag 成日禁多吓multitasking掣返whatsapp都load成3-5秒
又多bug
用垃圾G5都冇咁嬲

lg個rom都冇乜野
係hw成日有d設計問題
Sony rom算好架啦
LG samsung 用耐左會疾架
同埋有時無死apps
唔係點解佢地啲spec咁誇張
話sony rom唔好 應該經歷過 sony P x1 mini呢段期間
果震簡直係一篤屎

唔係 我電話算換得快 同埋用過好多機
XZs同XZ開app速度竟然XZs輸唔少
唔係話吹奏大陸機
不過我用過Oneplus 3 佢個rom認真係快唔少

呢層我都明 我都唔明大陸仔寫rom重好過廠寫
呢下真係好膠 廠明明大把資源
好撚鍾意依家部XZP
希望Sony 8.0寫好啲

Xzp開心使用 舊電唔打柴既起碼可以捱兩至三年

呢種速度同流暢度真係....

四千八用到iphone 7plus級數
建議各xz/xzs苦主盡快換xzp

收皮啦

我見細鋪跌到4k2
會唔會跌穿心理關口3k9🤤
新機咁貴我諗唔到有咩理由唔買XZP

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

之前有人話打機都lag喎

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

Xzp 喎
如果呢部都lag. 咁應該無咩機唔lag😱
Xzp 玩candy crush 果啲會唔會疾?
唔smooth咁? 求解答😢😢

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

去特約零售買 自己上xperia個網check邊幾間係

你就知依家最平係$47xx

賣$42~43xx果堆唔係特約零售 冇保養的

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

Xzp 喎
如果呢部都lag. 咁應該無咩機唔lag😱
Xzp 玩candy crush 果啲會唔會疾?
唔smooth咁? 求解答😢😢

返工時 打幾隻大game+fb/ig/sc/whatsapp/tg +check email+上連登+打電話 全部同步進行keep住用都未lag過

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

Which game lag?

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

planet commander
爆ram lag

我等埋聽日睇下落到幾多

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

爆ram lag

fgo lag,我之前講過。 仲有點解你地可以咁平買到xzp. 我上星期係美國買要699。 見到ebay做到500零蚊但好驚2手扮全新

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

爆ram lag

fgo lag,我之前講過。 仲有點解你地可以咁平買到xzp. 我上星期係美國買要699。 見到ebay做到500零蚊但好驚2手扮全新

香港好似最平
美版又冇指紋

你唔怕爆炸啊

Toshiba 貴果款MIJ
同埋無咁易跌速

https://www.amazon.co.jp/%E6%9D%B1%E8%8A%9D-Toshiba-%E3%83%97%E3%83%AD%E3%83%95%E3%82%A7%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%A7%E3%83%8A%E3%83%AB-microSDXC-%E3%82%A2%E3%83%97%E3%83%AA%E6%9C%80%E9%81%A9%E5%8C%96/dp/B06XTHYJ7C
有冇見過香港有

睇説明啦
呢款係嗰邊新發售嘅m402 support埋A1
市面上有support A1嘅128gb卡得濕鳩sandisk
btw用開exceria 唔易死卡 堅cum用

同埋日本貨同國外貨型號規格產地都唔一樣
即係又係旬嘢淨益自己人
btw有冇人有興趣 圍埋5舊港紙左右一張幾抵屌咁

巴打你係唔係一齊買

bulk貨黎架喎,真係買得過?

收皮啦

我見細鋪跌到4k2

爆ram lag

香港好似最平
美版又冇指紋

指紋問題flash其他國家rom會用得返。 佢有硬件係度,係用軟件hide左
想出xz1
之前都係用屋企人2手機
今次想自己買部新
大鋪 百老x 兇宅 偉信 其實有咩分別?
想出xz1
之前都係用屋企人2手機
今次想自己買部新
大鋪 百老x 兇宅 偉信 其實有咩分別?

睇下你trade唔trade機 有啲舖trade in價高啲
又或者送嘅配件多啲
btw 唔覺xzp太大太重出xzp抵啲

你唔怕爆炸啊

Toshiba 貴果款MIJ
同埋無咁易跌速

https://www.amazon.co.jp/%E6%9D%B1%E8%8A%9D-Toshiba-%E3%83%97%E3%83%AD%E3%83%95%E3%82%A7%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%A7%E3%83%8A%E3%83%AB-microSDXC-%E3%82%A2%E3%83%97%E3%83%AA%E6%9C%80%E9%81%A9%E5%8C%96/dp/B06XTHYJ7C
有冇見過香港有

睇説明啦
呢款係嗰邊新發售嘅m402 support埋A1
市面上有support A1嘅128gb卡得濕鳩sandisk
btw用開exceria 唔易死卡 堅cum用

同埋日本貨同國外貨型號規格產地都唔一樣
即係又係旬嘢淨益自己人
btw有冇人有興趣 圍埋5舊港紙左右一張幾抵屌咁

巴打你係唔係一齊買

bulk貨黎架喎,真係買得過?

bulk貨定完整package都好
都冇保架啦 最緊要唔係貨不對辦嘅姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞