【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (7)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
XZP 係咪無伏?
而家做緊幾錢?

xzp無伏 大舖5498
我係咪好好人

中左招 先醒覺😢😞
一開始買c7都無咁撚嬲 玩啲game都疾機
我有部幾年前買既機都無咁痴線

Anyway thanks
鏡銀 個背會唔會花? 唔買case
同埋wifi接收能力有無改善?

其實之前出xzp果震,有睇過review 見佢開apps果d
完全超晒班 同埋銀鏡好吸引
唉,衰on9

咩on9?

比佢外型吸引左 唔大唔手,夠好揸

不如同我部xp交換用,我個部xp開埋stamina 都好小lag

XZP 係咪無伏?
而家做緊幾錢?

xzp無伏 大舖5498
我係咪好好人

中左招 先醒覺😢😞
一開始買c7都無咁撚嬲 玩啲game都疾機
我有部幾年前買既機都無咁痴線

Anyway thanks
鏡銀 個背會唔會花? 唔買case
同埋wifi接收能力有無改善?

其實之前出xzp果震,有睇過review 見佢開apps果d
完全超晒班 同埋銀鏡好吸引
唉,衰on9

咩on9?

比佢外型吸引左 唔大唔手,夠好揸

好揸喎
我xz 都冇乜lag, 不過相比xzp , xzp 快好多

xz冇乜lag?
想入部XA1 Ultra做副機,睇中佢大moon
想問下對呢部機既評價如何?聽聞d電麻麻同個cpu唔掂

視乎你點用
做副機上吓網睇吓片,粒cpu夠哂用
但玩天堂嗰類game會lag
叉電就預咗日日叉㗎啦

利申:用緊xa1u做副機

同LG部Q6+比又好似lg好D,雖然驚燒底版

視乎你點用
叉電就預咗日日叉㗎啦

少量打機揀邊部好,兩部差價500內

視乎你點用
叉電就預咗日日叉㗎啦

LG
其實我覺得xz冇講到咁差(當然指更新後)
正常使用唔會lag唔會熱(冇開慳電mode
不過影相差同埋會成日kill app係真嘅
想問下,2000內既SONY機抵唔抵買?

視乎你點用
叉電就預咗日日叉㗎啦

LG

兩者各有好壞
LG就燒底版,但cpu好似比xa1U好
xa1u就相機勁,moon大D,但Cpu差咁D同電少D
想問下,2000內既SONY機抵唔抵買?

XA1相機性價比

你唔怕爆炸啊

Toshiba 貴果款MIJ
同埋無咁易跌速

https://www.amazon.co.jp/%E6%9D%B1%E8%8A%9D-Toshiba-%E3%83%97%E3%83%AD%E3%83%95%E3%82%A7%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%A7%E3%83%8A%E3%83%AB-microSDXC-%E3%82%A2%E3%83%97%E3%83%AA%E6%9C%80%E9%81%A9%E5%8C%96/dp/B06XTHYJ7C
有冇見過香港有

睇説明啦
呢款係嗰邊新發售嘅m402 support埋A1
市面上有support A1嘅128gb卡得濕鳩sandisk
btw用開exceria 唔易死卡 堅cum用

同埋日本貨同國外貨型號規格產地都唔一樣
即係又係旬嘢淨益自己人
btw有冇人有興趣 圍埋5舊港紙左右一張幾抵屌咁

巴打你係唔係一齊買

我諗緊呀 多啲人買share吓運費都好

我都想買

視乎你點用
叉電就預咗日日叉㗎啦

LG

兩者各有好壞

你自己都數哂啲優缺點啦
其實Q6+粒U都唔係好
不過部機新出,打機嚟講應該好過xa1u嘅
我唔太覺得xa1u適合用嚟打機

買 toshiba 冇死

點解唔買shamesung

你唔怕爆炸啊

Toshiba 貴果款MIJ
同埋無咁易跌速

https://www.amazon.co.jp/%E6%9D%B1%E8%8A%9D-Toshiba-%E3%83%97%E3%83%AD%E3%83%95%E3%82%A7%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%A7%E3%83%8A%E3%83%AB-microSDXC-%E3%82%A2%E3%83%97%E3%83%AA%E6%9C%80%E9%81%A9%E5%8C%96/dp/B06XTHYJ7C
有冇見過香港有

睇説明啦
呢款係嗰邊新發售嘅m402 support埋A1
市面上有support A1嘅128gb卡得濕鳩sandisk
btw用開exceria 唔易死卡 堅cum用

同埋日本貨同國外貨型號規格產地都唔一樣
即係又係旬嘢淨益自己人
btw有冇人有興趣 圍埋5舊港紙左右一張幾抵屌咁

巴打你係唔係一齊買

bulk貨黎架喎,真係買得過?

視乎你點用
叉電就預咗日日叉㗎啦

LG

兩者各有好壞

燒底版比人講到而家

視乎你點用
叉電就預咗日日叉㗎啦

LG

兩者各有好壞

燒底版比人講到而家

真係好難唔講架 我用過G3同v10
果陣v10有烙印已經換左,G3就放係屋企做副機
諗住佢係G4打後果d機先會燒底板,點知早排連部G3都燒埋

視乎你點用
叉電就預咗日日叉㗎啦

LG

兩者各有好壞

燒底版比人講到而家

G4用垃圾808,G3就用垃圾rom

視乎你點用
叉電就預咗日日叉㗎啦

LG

兩者各有好壞

燒底版比人講到而家

g3過左使用期限喇
不過g3好多時係死電開唔到機

我都覺得佢唔差
但真係接受唔到佢玩candy crush係疾機
我有部兩,三年前買既一部水貨機
Galaxy J 都無疾機,再舊啲既LG F260S 講緊既都四五年機種。 一部2016定2017年出既機 竟然玩呢啲game會疾
你話天堂呢啲疾機 咁我覺得合理呀
同埋wifi 接收差,喇叭細聲呢啲小事
用電亦都快 同一隻game iphone扣左1%
佢就5%or more 重有個相機🤦🏻‍♂️
明明之前Z3果時都無咁既事,電量重拍得住iphone6plus
而家呢部真係令我大跌眼鏡加失望
望一望原價 賣緊4K6
真心想講句sony係咪痴撚線
話無事果啲兄弟 一係咩game都唔玩
一係不嬲都食開屎 無得做比較

LG

兩者各有好壞

燒底版比人講到而家

g3過左使用期限喇
不過g3好多時係死電開唔到機

我果部係用用下突然熄機之後就不停reboot logo

我都覺得佢唔差
但真係接受唔到佢玩candy crush係疾機
我有部兩,三年前買既一部水貨機
Galaxy J 都無疾機,再舊啲既LG F260S 講緊既都四五年機種。 一部2016定2017年出既機 竟然玩呢啲game會疾
你話天堂呢啲疾機 咁我覺得合理呀
同埋wifi 接收差,喇叭細聲呢啲小事
用電亦都快 同一隻game iphone扣左1%
佢就5%or more 重有個相機🤦🏻‍♂️
明明之前Z3果時都無咁既事,電量重拍得住iphone6plus
而家呢部真係令我大跌眼鏡加失望
望一望原價 賣緊4K6
真心想講句sony係咪痴撚線
話無事果啲兄弟 一係咩game都唔玩
一係不嬲都食開屎 無得做比較

XZ呢一代嘅rom根本係災難級
不過其實Sony rom一向唔多好
我依家部XZP都好驚遲下會變成咁
出咗新機 就會被遺棄
Sony rom算好架啦
LG samsung 用耐左會疾架
同埋有時無死apps
唔係點解佢地啲spec咁誇張
話sony rom唔好 應該經歷過 sony P x1 mini呢段期間
果震簡直係一篤屎

xz冇乜lag?

開乜柒都lag 成日禁多吓multitasking掣返whatsapp都load成3-5秒
又多bug
用垃圾G5都冇咁嬲
Sony rom算好架啦
LG samsung 用耐左會疾架
同埋有時無死apps
唔係點解佢地啲spec咁誇張
話sony rom唔好 應該經歷過 sony P x1 mini呢段期間
果震簡直係一篤屎

唔係 我電話算換得快 同埋用過好多機
XZs同XZ開app速度竟然XZs輸唔少
唔係話吹奏大陸機
不過我用過Oneplus 3 佢個rom認真係快唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞