【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (7)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike

想問下呢2張有咩分別?

左新右舊
左嗰張有提供128gb 但只標明Read 90m/s
右嗰張標明Read 90m/s Write 60m/s

同埋正常舊款係冇128gb

哂氣啦 點都唔會夠內置rom快

想問下呢2張有咩分別?

左新右舊

內置得64可以點
而家set相機影相掟晒落microsd 佢預拍功能影落嗰堆先最佔空間

想問下呢2張有咩分別?

左新右舊

即係右邊係假卡 ? 但我見個賣家10幾萬正評。。。
xzp mon貼你地會推介邊隻?

唔貼

ray out套好定rasta banana

Rasta banana

利申 全裸

星際其實有無 行咗轉得一間有底貼

星際底面貼都有﹐不過訂開DEVILCASE啲貼。

但面貼好快條邊裂,之前XZ都係貼咗唔夠一年換咗兩塊之後就祼跑算。

反而鏡頭貼幾好用

鏡頭貼

用咗唔會有光影咩?好似好大影響

又無喎,我用果隻7H軟玻璃貼,可以安心放檯面唔怕花鏡頭。

咁就好了,岩岩都買左devil隻7H鏡頭貼

我都用緊devilcase

用緊鋁合金鏡黑case,真心幾好J
xzp mon貼你地會推介邊隻?

唔貼

ray out套好定rasta banana

Rasta banana

利申 全裸

星際其實有無 行咗轉得一間有底貼

星際底面貼都有﹐不過訂開DEVILCASE啲貼。

但面貼好快條邊裂,之前XZ都係貼咗唔夠一年換咗兩塊之後就祼跑算。

反而鏡頭貼幾好用

鏡頭貼

用咗唔會有光影咩?好似好大影響

又無喎,我用果隻7H軟玻璃貼,可以安心放檯面唔怕花鏡頭。

咁就好了,岩岩都買左devil隻7H鏡頭貼

我都用緊devilcase

用緊鋁合金鏡黑case,真心幾好J

買 toshiba 冇死

點解唔買shamesung

你唔怕爆炸啊

Toshiba 貴果款MIJ
同埋無咁易跌速

https://www.amazon.co.jp/%E6%9D%B1%E8%8A%9D-Toshiba-%E3%83%97%E3%83%AD%E3%83%95%E3%82%A7%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%A7%E3%83%8A%E3%83%AB-microSDXC-%E3%82%A2%E3%83%97%E3%83%AA%E6%9C%80%E9%81%A9%E5%8C%96/dp/B06XTHYJ7C
有冇見過香港有

睇説明啦
呢款係嗰邊新發售嘅m402 support埋A1
市面上有support A1嘅128gb卡得濕鳩sandisk
btw用開exceria 唔易死卡 堅cum用

同埋日本貨同國外貨型號規格產地都唔一樣
即係又係旬嘢淨益自己人
btw有冇人有興趣 圍埋5舊港紙左右一張幾抵屌咁

美國都出左
想夾埋都唔知邊到買好
xzp出咗google protect喇
xzp出咗google protect喇

見到
New in Software Update 41.2.A.7.65 for Xperia XZ and X Performance

Android September Security patch.

Device Stability improvements

Bug fixes.

Performance improvements.
New in Software Update 41.2.A.7.65 for Xperia XZ and X Performance

Android September Security patch.

Device Stability improvements

Bug fixes.

Performance improvements.

有update抵讚
仲有效能提升
不過我寧願sony專心tune好oreo好過
買左sony XA1 ultra
中伏,大到唔可以單手上高登,好煩

無拎上手

無拎上手玩夠先買?

唔係有單手mode咩

唔係有單手mode咩

其實我都有留意呢部
但覺得佢spec有啲膠 大機用粒中電
我都係睇返C9 C7算😢

想問下呢2張有咩分別?

左新右舊

內置得64可以點
而家set相機影相掟晒落microsd 佢預拍功能影落嗰堆先最佔空間

佢遲d仲有連拍,仲有3d果d 64gb都唔係好夠玩
Sony Android個三天王掣終於跟返Google設計

無拎上手玩夠先買?

我都係返到屋企玩左兩粒鐘先發現呢個問題,下次買機都係玩返兩粒鐘先

二手放返出去換機囉

無拎上手玩夠先買?

我都係返到屋企玩左兩粒鐘先發現呢個問題,下次買機都係玩返兩粒鐘先

二手放返出去換機囉

唔好話部機成6" 5"機單手都有難度
原來XA1 Ultra窄邊框又有指紋解鎖
旗艦機都無嘅待遇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞