[月經] iOS集中討論區 (258) 18.1 Apple Intelligence beta

982 回覆
4 Like 5 Dislike
18.1又分開計
佢而家轉咗跟wallet iCloud account, 無得好似以前轉AppStore就加到
Photo app唔再向左向右
我屌 佢又reset咗啲排位
然後AirDrop仲係擺喺嗰個位唔俾人換做藍牙
18.1 已成condom?
beta好多時都係2個星期先一個patch
所以下星期先有18.1 beta 2都合理既
連登都會
即係無計了
本身iCloud用緊family plan
全家人除左自己都係香港地區account
我今日又搵到樣9野
如果你禁search 會有個藍色done制係右上角
點解唔係cancel
呢個真係灰
排好哂又由頭整過
點樣睇wallet iCloud account係咩區?我AppStore account同我iCloud 係同一個account,但響wallet加果時出error
加果時佢show到我account有錢多錢,但再下一步就error
iOS 18 可供食用

收唔到beta 5
兩條channel 喇
你要等18.1b2
sor
watch os 11 beta終於有更新
Eye tracking又幾玩
雖然有時候有啲唔準
但可以用隻眼控制幾好
Photos redesign咗之後 啲ui都其次 我有樣嘢覺得最煩
以我自己為例 我係會開好多album keep things organised
以往你可以係All photos嗰度碌碌碌到某個位
之後係下面tap albums去睇吓我自己有冇將某啲相放入去or whatever
然後再click返去all photos繼續

但而家你一定要去返最top嗰層先可以去到albums/all photos
然後只要你出咗去 入返All photos佢就一定會自動去返最新嘅相
有成萬張相 你想得閒整理吓嘅話真係煩到嘔

有冇人明
你icloud咩區,wallet就咩區,無得改呀
我iCloud +係跟日本apple one,但一樣加唔到
macrumors啲人話郁下個Payment meathod有機會加到,再唔得就要call support, 另外有啲人話beta未必加到,不過就唔知係咪
幫你feedback咗,你都file個case啦,feed都佢加返Tab Bar 無咗勁唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞