[月經] iOS集中討論區 (258) 18.1 Apple Intelligence beta

982 回覆
4 Like 5 Dislike
15pm又要變神機?
直接停賣/減價
問題係Gay Cook 唔肯
最好佢只留番15 系列 ,將13/14 一鋪過收皮就好
13按慣例應該今年收皮
14如果唔特登轉type c嘅話都冇得留低(lightning大限係年底)
15/15+減$800即係賣$5999/$6899左右

成個$4000-$5000價位吉咗出嚟
即係SE4可以有好大加料+加價空間
有新聞話se4 10月就開始整 可能會早啲出
可能就係14年尾收 然後一年頭就出se4
基本上賣499走唔甩
分分鐘博549

Tim Cook計到咁盡唔會收起舊機唔賣
499-799個價位唔會俾佢漏空
CHOK巴俾你擺既話
個3格大你會擺咩
主機就wifi bluetooth hotspot
副機wifi data bluetooth
photo app入面碌上去library同碌落去photos回冇得直接碌係要回彈一下要人碌多下
可能我唔洗share data
所以hotspot對我黎講冇乜用
我應該會WiFi Data Bluetooth
我都想有mini size可以買下
但mini銷量真係太差
Apple情願吉咗成個$4000-5000價位都唔繼續賣mini就知咩事

我估SE嘅柒位會集中喺單鏡、粗邊、細電、冇magsafe
價錢應該會上到$4000中
SE3減到$2xxx繼續賣可能仲work
SE3個款真係太舊
本身都唔好評
就算賣$2899都justify唔到2024/25年買一部咁嘅機
當年SE1成功或多或少都關5個design受歡迎事
SE2/3換左8個design即刻平庸翻
連燈仔跣咗蘋果咁大鑊仲出mini俾你
個mon大左就番唔到轉頭
得番少數人用開細機接受到
但蘋果有哂數據幾多人仲用緊細mon機
講真只要一上6.1 有幾多人會買番細機
MagSafe可以sell配件
可能都會俾既
放Apple 教育優惠 貼$500要airpod

Tg@wantapple123
其實粗邊可能都唔會有,如果佢廢哂13 同14 咁就SE4 可以攞正牌幫D M額Mon 清埋貨尾
開googlemap 倒水=ios17 2倍
係日本15pm 可以6個鐘無電
電話撥號有返個preview就手好多,之前係唔係都要開Contact揾
幾時先fix 返update ios 會reset 相簿排列
New Features = reset
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞