[月經] iOS集中討論區 (258) 18.1 Apple Intelligence beta

982 回覆
4 Like 5 Dislike
至少16啲色唔係之前流出咁柒
好似有啲流
我覺得9月會出埋SE4
一次過食哂13(夠鐘下架)同14 (因為唔俾用lightning 所以局住下架)兩個價位
狂加嘢得嚟最關鍵啲位又唔俾你+瘋狂加價
大家就覺得不如加多少少上16
到時啲人即刻去搶狗屎咁執啲倉底貨
咁我都係估下有咩合理做法
同埋張圖可能都係假

除非Apple肯9月幫14轉埋type c/厚面皮賣到12月尾先下架/以後淨係唔賣EU
否則14冇可能繼續落去

仲有15冇AI用都令佢喺成個line入面俾人架空咗
除非SE4最後都一齊冇AI

今年應該會有新一輪嘅刀法
Tim: SE4加價加到你地情願直上16咪得

其實Apple可能都頭痕緊個AI刀法去到幾盡先好
唔谷盡嘅話新機就少咗個好大嘅賣點
谷盡嘅話下面堆機冇AI就碌柒
正常黎講應該要令15有大部分AI功能
14或以下你咪迫人換16囉

同埋有AI將pro同non pro系列好難分界
淨係諗到應該用速度分,點都用到不過non pro會慢d
但apple又唔鐘意咁樣影響用家體驗

留名等睇tim cook cut到全世界屌鳩佢
想問問ios 18 beta係咪重未用到芝麻來電?
Apple 咁鍾意upgrade pro 啲相機
應該可以留返晒啲ai執相功能比pro
都岩
不過呢d相機/影相功能越黎越雞肋
好似假
最後果張分析個ultra wide鏡
但冇可能佢係出面果個位
要影3d片一定要並排
唔會啦 se 一定等過咗年 最多早少少1 2月
哦人有平買平 蘋果點會咁做
仲邊個買貴機
14 pro而家都仲有人買啦
唔知有冇人講咗
但啲用字配色design都真心幾似

https://twitter.com/lakhwinder086/status/1824917887707988321?s=46&t=VC2vDlNdT8Wc3ZQtwi7mSg
自膠原來上面有
張相聽緊樹尼尼,廣東人?定直頭香港leak
首歌咪樹木真美
Serrini 喺廣東都叫紅紅哋
如果呢幾張相係真咁普通16個主鏡似全新 可以一枝鏡影到3x zoom
即係今年16 Pro可以有0.5x 1x 2x 3x 5x
有搜狗部mac用殘體字setting
似大陸engineer
好多都話今年唔會IPHONE SE 反而會有 iPad mini

蘋果隻字體有得down
顏色hex code係哂個網度
如果要抄…其實唔難
唔摺嘅話
兩部都夠哂鐘要出新一代
不過好似iPad mini急切性大啲啲
iphone 16啲顏色同新聞果啲咁唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞