[月經] iOS集中討論區 (258) 18.1 Apple Intelligence beta

982 回覆
4 Like 5 Dislike
有冇人更新咗隻錶之後,隻錶耗電勁快
出名廢電嘅14 pro chur咗就嚟兩年都跌唔到落80%
我第一年已經用到落87/88%
之後我老母仲粗用過我用第二年
依家81%

我諗緊同唔同佢俾錢換電
我兩部13
一部80% 一部87%
前者長期紅燈先叉電,其實真係好大影響
心思思想升18
18 beta 6好定18.1 beta 3比較好?
過兩日都RC仲揀咩beta
本身用開18.1b3 , 到時ios18 official 出左係唔係無得落返去?
唔計restore
beta嗰度off咪就咁返去正式版

你想等official嘅話要等18.1 official
diu睇錯咗18 b3

係 要等埋18.1正式
除非唔驚有bug用ipsw夾硬up
So sad 開心左一陣
想問iOS18正式版,係發佈果日定新機出果日有得更新
我都係去到20%左右先叉,舊電都叫襟。
但我以為用到無電先叉先係對舊電好
佢有AC+都係788
想android轉會ios
但想問有d app係日本app store美國app store先有
係咪次次都要重新打個地址
android以前裝過既app就算改咗國家都可以係app used都搵返唔洗改地址直接裝
想問ios有冇類似功能
想問下大家有冇試過係連登copy文字去TG個時個app會freeze 左咁,但係可以向上拉出返去home page?
初時以為係bugs所以更新咗ios去17.6.1,但問題都仲係度

利申,仲係用緊iphone 11 pro max
轉區太麻煩 每區開一個ac先會方便down唔同game
每次轉account要重新login
update app又要轉一次account好似都好麻煩
update唔使轉
我港日美韓 一次過update
同埋唔係iCloud嗰度logout
係喺App Store 㩒右上角icon 碌落底嗰度logout
apple watch ultra 1 更新左一日用多左20%電
你講緊AC+定普通AC?
普通AC唔係一早完左架喇咩 就算你過左80都唔會有得換架啵
定你係其他鋪頭而佢又淨係保你一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞