[月經] iOS集中討論區 (258) 18.1 Apple Intelligence beta

982 回覆
4 Like 5 Dislike
iOS 18 個電話錄音真係幾好用
原來衣個咁簡單既功能要去到iOS 18先有真係痴線…
我都啱啱轉會返嚟
上個月底見全新台機激活咗嘅15pm 512 9600有交易就返嚟

但無返到屋企自動開wifi同分視窗唔係太方便
唯有慢慢等
呢排hkt上大陸網都好撚慢
返屋企自動開Wifi iPhone 有喎
Set shortcut automation 咪得
其實唔明點解要咁煩
佢索性平時嗰舊嘢俾人自己排位咪得
係都要AirDrop擺喺出邊
終於有返秒數 但下面都係冇thumbnail preview
我屌 終於打到單一隻字
研究下先
激活
咁有冇畀佢 激死
我本身fixed
用用下又bug返變返default版面,痴撚線
iPhone SE 4 Likely to Feature 8GB of RAM for Apple Intelligence
https://www.macrumors.com/2024/08/13/iphone-se-4-8gb-ram-apple-intelligence/
屌,SE4 翻炒左幾多年
睇嚟8GB ram嘅機可以好似M1咁用咁耐
如果se 4 係呢個spec 咁 16 同 16 plus 個spec 會係點
我18.0 DB個陣已經講過想data / 藍牙 擺出面
AirDrop可以收番入去

但個陣一講完即俾人負皮同屌明明AirDrop先最多人會用到
唔洗同Apple擔心
到時SE4會得單鏡+粗邊+其他柒嘢谷番大家上16
咁SE 1嗰陣都係同spec嘅 cpu降頻 外觀用舊嘢
今年咁難得可以任擺 連相簿下面都可以改排位
嗰嚿嘢反而唔俾轉排位
用pinned collection然後收哂其他野
還掂佢都開哂俾人customize唔差在
仲有一樣煩
相以前double tap係zoom 100%
宜家係zoom到full screen就冇
慣咗可以放到好大睇細字
宜家要兩隻手指先做到
重點係佢仲賣緊14 同15
貴啲但少左ram 冇得用ai
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞