[航空]連登飛機膠討論區115

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Air NZ
呢間公司買咩都中伏,主力fleet A320揀PW,787揀RR
2手機肯洗錢執下就靚仔
你睇批白卡757
SQ 787好似都rr喎
冇啦 CX 隻Fuk 32Q都係攝時間用 間唔時有full load
但韓國最早隻434而家長期派32Q 都唔係full load covid 前都係333 而家寧願改下隻410用77p 叫做等於2隻舊333
日本冇計啦 香港人鄉下 加埋日羊低水 仲唔隻隻爆
好耐之前睇馬介休都飛緊

CX個幾隻字咁大既?
細路有得揀位係咪同行人會坐左右隔離
調返轉諗 啲屎忽鬼會唔會幫個細路仔揀完位之後自己唔買位
老奉諗住會派埋一齊坐
結果大吵大鬧
呢個好似真係有policy
如果照你咁講
35K應該都算係早期77W完美替代者?
339澳洲係可行嘅
小松
想問下 JL 係咪可以check in counter 俾錢upgrade 上pey?

https://www.jal.co.jp/jp/en/info/inter/apopyug/
Airbus: Yes yes yes
唔知Airbus係咪有舖癮以最少機身焗大最大mtow
A321XLR又係咁樣,飛機size連757-2都追唔上
XWB 啲物料對比Trent 700 800 or GE90 嚟講係完全唔耐用 溫度太高用得太盡
究竟A350-1000係咪係高溫起飛會減mtow
option全部鳩寫 根本唔會買
十幾廿年前啲訂單都係咁
A350唔係有convert到做order?
唔知係無畫marking定其他原因,而家339係要special handling,同388差不多
Airbus啲慳油數據咪咁慳出嚟
好聽叫 maximisation 唔好聽叫好多野都整到啱啱好

以前嘅 Boeing 就興有少少 over-engineering 所以成日越用越好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞