[航空]連登飛機膠討論區115

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
可能等到RR ultrafan出就會有
嗰陣時啲人講到冇A380就係廢
幾時有新j
廚b又話買789
點知最後買max9
739 廚B唔係已經係舊年簽左買15架咩
今年交第一隻喎
789 好似係意向
講咗話買737-9
屌,係喎,隔離回帶post嚟
心諗做乜又入max9
點解BNE咁多人去
之前喺嗰度讀書都唔覺有咁多遊客
讀書同入籍易啲
唔通去adl
好過之前2-3-2,但係好似冇乜競爭力
the wing年底會翻新
2025年底至26年頭開返
first先
business等first翻新完先搞
其實諗深一層
取339捨359都唔係唔合理
如果係買359 regional spec嘅話反而真係無咁flexible ,起碼長途唔會行先

339嘅話裝埋overhead crew rest 基本上除咗美東之外乜都做得

當然主力應該都係西至中東 南至澳紐
只不過到時應該會到359過多
老母蝕還蝕
佢帶嚟cash flow幫到因航就得

不過因航買330neo又真係唔駛點估
單計飛Regional
330neo個fuel efficiency好過350
339無overhead crew rest option
只要將SIN轉做339、NYC轉779
359自然有空位
359放返去長途啦 唔好日日SIN SIN SIN NRT SIN KIX SIN SIN
A330主力係曼谷、台北、胡志明、吉隆坡、中國
呢啲線係唔增加J比例下,改用同等J數A350,變相多左位,無咁大必要
787個邊789做到座位數同339一樣given that premium cabin ratio一樣
又唔係咁講 呢大半年每次講親國泰買新機次次都有唔止一位會員懶係消息人士咁斬釘截鐵話唔會考慮339
名我就唔記得喇 都廢時finger pointing 總之係連登當大家都係9up算 唔通Ronald Lam會上黎咩
咁可能裝貨倉嗰隻都唔奇
SIN咁多premium客唔會轉339啦
斷估339都唔會多J過359
339隻lie-flat肯定唔係long haul lie flat
澳洲線會downgrade咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞