[航空]連登飛機膠討論區115

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Loading係咪好差
524捱得到真係幾正、6點幾唔駛迫入境、7點半上到NEX、可惜nex例遲、9點幾到東京轉新幹線、11點半到盛岡
利申524瞓唔着、成日眼光光、夜晚好好瞓
武肺後有好過咩
其實係港豬們唔慣
有人肯開個頭就ok
因航堆長途又可以唔駛外站擺咁耐先飛返嚟駁transit
香港人係聽「香港早晨」片頭音樂做鬧鐘
6點起身已算早
個問題係朝早唔夠車入機場,通宵NA巴士已經買爆佢
咁港台線又真係無乜邊間有drink service
小花夠人先勉強做到

更可況坐Y就無期望就無失望
其實港台線坐J都係走一兩次drink service
而餐又係成份上

其實都係唔大分別
如果你講歐洲堆機嘅話而家時間好靚 喺歐洲瞓到9點起身入機場 返到香港啱啱有日頭車
早兩個鐘返香港要倒塌咁早起身 返到香港又要搭n車
小花咪又係極速行一轉coffee tea就算其他on request
同星宇有咩分別
瞓唔到都可以坐NEX/新幹線個陣瞓
趕車仲精神、要看管件行李唔記得攞行李仲大鑊
利申試過係skylines瞓覺💤、瞓醒唔忘得攞行李
如果 JL 開定期 HKG-CTS 就正 (red-eye 去 黃昏機返,疫情期間 JL 736/735 的時間)

CX 524/566 學 JL 41 放全機人入 lounge 得唔得
機上淨係 galley 做 self-service snack bar(擺月光寶盒入面嘅三文治、曲奇餅、生果),想食自己去拎
最多臨降落前走一轉 coffee/tea
第2段你FF下好
間野寧願搵打手上網咬批評月光寶盒既人都唔會諗點改善架喇
反而想知而家red-eye (例如SIN)既月光寶盒
係起飛之後先派定係好似CAN咁
一上機greeting就即刻派「月光寶袋」?

如果係前者既,可能改哂做「月光寶袋」可以幫手偷多小小時間瞓覺? (只係需要起飛後降落前補多轉drink service就得)

但日本入境食物都好似有唔少限制(?)
一個唔好彩有人傻仔左
拎左個月光寶袋落機就係咁先
CX咁多redeye flight
全部短途入lounge不切實際
仲有一班友即上機唔入
其實餐飲上小花先係最齊個個
星宇賣點係正餐賣相吸引,岩打卡用

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞