黃師傅:踢爆昌哥 真正裝修界岳不群 唔衰唔做 扮設計師

961 回覆
23 Like 282 Dislike
上次單嘢已經有好強烈嘅感覺佢哋係deal好咗互片嚟衝人氣,兩邊都有死忠同佢哋狂數對面呃演算法,香港人咁易呃唔呃香港人呃咩人
唔斷章取義就唔係黃師傅,之所以咁多人憎佢就係因為斷章取義雙重標準同搬龍門
佢地拍片都講過多job,拍開片個班裝修佬黎講,佢地d design叫做見得下人
掃口咩色同有無檔水全因設計
But 對牛彈琴
你第一張圖係2~3人單位
唔係好明點解佢廚房上面果位唔起埋佢比埋房位人(即大字13右邊個空白)
又唔影響通風人地間房又可以大好多
即係做到你下面果張3~4人單位咁
只可以話三分錢一分貨
明買明賣願者上釣
因為呢隻則係居屋算開放式
你講果隻算係一房
但講真佢d所謂設計只係比一般裝修佬好
遠遠未到真係人地專業設計師既設計
出面d幾百呎居屋如果搵設計師,設計費大約10萬左右
佢都已經當自己係設計師級數既價
黃師傅 del cm 有咩意思,趕人去其他地方留言

擋唔擋水係設計問題,鐘意邊樣咪邊樣,最大問題係黃師傅成日都覺得自己先係唯一標準,根本佢只係傳統做法之一,同圓角櫃一樣,冇需要去反駁曬其他設計,點解成日俾人話你廢老就係咁解

電牌個到,條廢老以為自己有公司牌就好威威,但其實有電牌師傅都可以做電,佢就成日搬個牌出嚟,又講唔出邊到犯法人地拎新證都唔代表師傅係23年先有牌...

黃師傅成條片就係將人地鬧佢個的嘢,夾硬屈翻落昌師傅到,睇嚟黃師傅平時睇留言,真係好嬲好嬲
其實個人覺得佢個2~3人單位設計係所有公居屋設計入面最on9
感覺似係純粹為左格硬分個2~3人size要細d出黎先咁整
公屋都算
居屋綠置居好心你就飛走上面果隻則

不過聽聞佢地都知自己柒
以後新起既居屋綠置居都會cut哂1人同2~3人果種on9 size
Exactly 我都係咁諗
比得出10萬設計費,人地當你老細
好聲好氣解釋到你滿意
但搵住家X 佢會覺得揀中你係你好彩

Default 比個淋浴間加個位放地拖你先
你唔岩係你唔識野,要重新考慮下做唔做你生意
其實我買咗上面隻則不過一條友住算唔錯
白表就快爆入息終於抽到
咁以抽得中既角度黎講係爽既
但既然你已經住緊
應該都有果個感覺
我買得居屋就唔爭果少少錢
好心屌你老母比埋果個位我啦
多20~30呎位我間房會好洗好用勁多囉
黃師傅個囡好似幾正
其實咁樣收埋個電箱
有起事上嚟好牙煙
有無間房
btw 沖完涼又行過大門
感覺上唔太like
除左個電箱難維修,其他都唔知屌乜
再講有危險mcb已經保護左,係要人手睇下咩事同打返著佢
平時會有機磨甩膠啊嘛
黃cfu成日講咩老人家點點點
會上youtube搵裝修公司有幾多個係老野呀
呢個年代整廚櫃就緊係要拉籃啦
我幾年前去panasonic問過都係2萬零蚊有幾貴呀
但真係實用

不過個電箱位到底係視角問題定咩
如果真係會頂住開唔到都好on9
節錄,自行考慮是否合邏輯

正邪辯錯對
- 黃師傅有註冊承辦商證明書(公司電牌),質疑昌師傅係A牌仔,仲要係新牌,即係以往冇電牌,所以以往裝修工程一直犯法
- 昌師傅推廣犯法行為,吻合犯法公司形象;黃師傅則是合法公司
- 黃師傅是老實人,不會出陰招,邀請昌師傅當面對質;反之擔心昌師傅打手馬仔
- 昌師傅收費40萬呃人,乜都冇;聲稱事主可找黃師傅免費改修。另外亦歡迎報價對質 (但我報價俾你唔代表我做,公司現時做非常多工程 <- 原句)
- 下星期出片解釋30萬公屋真相,或電牌事件

攻擊昌師傅唔識做
- 過往話黃師傅冇落同色系玻璃膠,串昌師傅深色地板又配白色掃口粉
- 造檯面冇擋水,幾十年基本常識,唔識又呃人
- 洗衣機櫃門互頂,用唔到,呃人
- 廁所造個吊櫃,連擺位都未識
- 大門廚房門設計打交
- 無良電箱被吊櫃機關阻擋,有安全隱患
- 認為窗口式冷氣冇汕,笑昌哥多開一個去水管清潔喉的設計
電箱個到應該會頂蓋,要拉曬落嚟,清空曬先打到掣

不過實際上電箱個格都會放嘢,就算冇裝拉籃,不過呢個位昌師傅係柒咗的
就咁睇
乜都唔做支橫桿都擋住開電箱
唔覺柒咗
第一,電箱開到,冇犯法
第二,個個電箱前面做櫃,咪都係放滿晒嘢,要開一樣係麻煩,你都可以話而家個拉架可以一次過拉所有嘢落嚟然後開電箱,仲好過你逐件嘢拿走先開到電箱

而且大家又唔知當初係客選擇係咁整,定係阿昌建議咁整,決定咁整有冇提過個客。。乜都唔知就屈係阿昌問題,都係想抹黑佢啫
裝修根本百貨應百客
你遇著d西客 唔聽人建議
兩邊都係出黎搵食
差在大家食相有幾難睇 拆唔拆得掂
又睇在有幾多客自己柒左中伏出黎鳩屌
永遠無結論 兩邊都係閪客投訴機
昌師傅交一般貨式都1000蚊一呎入場
黃師傅交低於一般貨又係同價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞