黃師傅:踢爆昌哥 真正裝修界岳不群 唔衰唔做 扮設計師

961 回覆
23 Like 282 Dislike
有比答案,咪就係屈鳩佢40年前嘅單位,但昌哥今年先40歲,仲要未去過所謂爛尾嘅屋苑,黃老鬼咁樣屈鳩人都有
就算係事主真係ok都無理由整雙隔氣 同 廁所頂腳
基本常邊黎
一條發窮惡既老黃
大話日日次次新款
邊個想比佢攬上身
今次公平比你解釋
解唔掂都係老黃事
唔好話成班人屈你
有冇人知屋主幾歲
聽聲似3x尾 4x頭
不過齋講口才同組織能力阿昌就真係唔夠岳不羣...人地係有大將之風
各人有唔同需要,鬼唔知開廚炒嘢會炒到成間屋都係油煙,但係唔係個個都會煮嘢食,可能出街食/買外賣多,咁開廚有乜所謂?

同理,個廚櫃台面只係用嚟放啱啱買返嚟嘅嘢,根本唔會點洗嘢煮嘢,又使乜擋水?整靚個台面比佢擺嘢算啦
姑且當黃師傅講既野係事實,但都係好撚鬼
你咁大間公司請一個人點都要幾次interview又睇resueme又盛,你一句話見佢好誠實就請佢?定係你個人/你間公司有痛腳比佢捉住?
炒佢原因雖然唔係重點,但返左一個月咁大把就炒肯定又係有問題
然後出左黎江湖行左咁多年你唔係唔知人與人之間有多重身份有事上黎會煩撚煩,就如你自己都識話40年朋友裝修決裂,你就算想請佢都等裝修完撚左先請啦
最後就係由昌師傅第1段片至陳師傅維修之間有時間去執修,但黃師傅就選擇唔承認間屋係你旗下作品。坦白講唔計個屎塔,間屋就都尚算住到既,只係值唔值31萬既問題。

而至於屎塔問題
黃師傅話唔郁HA公家喉所以唔幫人移後屎塔
然後又話同個客一齊現場度過位會頂腳佢都要簽名話整
如果有齊文件記錄,我只能夠講女人真係麻撚煩(順便召喚Karen),呢個Case就係昌師傅話個客自己申請爛尾
而之後陳師傅肯幫佢改喉所以個屎塔後移,最後就係黃師傅拍段片話自己唔做犯法野

總結我相信黃師傅都係受害者,但係明明有n個機會處理好件事同與個客既關係但冇做到,只能夠講黃師傅都有責任
淨係阿昌問佢人單位油漆產底收人2萬7合𠹭合理,條老野已經答唔到
丁蟹咁叫好口材?
鳩噏完自己唔笑
算係咁啦
黃師傅同業主之間有乜瓜葛仲未明,我唔會話黃師傅係受害者,始終黃師傅平時做開衰嘢多,收到貴一貴呃人錢就自己都認咗

我記得阿昌話過黃師傅提供證據出來的話,佢都會爆佢大鑊,好似又唔見佢有講,幾失望下
阿昌成日話我都係個句...我再講多次...
但感覺講嚟講去都入唔到中路, 先會俾口才多D既黃CFU帶遊花園
借隔離po巴打總結

突發!黃師傅約砲昌師傅!
https://lih.kg/CBGjPCX
唔個大家點睇呢場直播啦
黃師傅好似好多證據咁,串到昌師傅啪啪聲
事實係黃師傅冇正面會應過問題
兩大重點:
1. 30萬裝修費
2. 做垃圾 eg. 廁所,廚房,6吋頂眉

裝修費算係有回應過,但都係鳩up
黃師傅:報價公道,絕對冇收貴,歡迎同行比較
昌:你油漆剷底$27000,好貴
黃:香港冇價格限制,客人簽左報價。
本身合約21萬,係客人後加野多先31萬

垃圾裝修就全部回避
講廁所唔肯答個不銹鋼收口,只講水喉同座廁
廚房唔回應
頂眉就係客問題,同埋更正唔至4寸眉,係6寸

總結就係遊花園,答左其實冇答
根本黃同晶既恩怨發展到而家都唔淨係得雯女事件
雯女事件最重要個主角雯女又不在場

其他乜撚野黃都話offcam先講
根本佢自己都心虛緊
黃成個心態都打算淨回應雯女事件講哂自己想講既野就走人

昌都廢,成場直播比黃主導哂帶住走咁濟
好彩有陳出黎講幾句重點
否則無跟開既睇完真係覺得黃好似岩哂咁

其他在場果班包括個所謂主持全部都擦鞋仔咁既款
好似想快撚d講完比佢地同黃r job咁
其實呢個界別太多判頭扮設計

黃呢啲已經靠吹呃到人比錢佢做
一開始睇阿昌拍片含沙射影串兩句就幾有趣
我哋成日係格蘭度屌,佢拍片串佢其實幾正
慢慢搵到流量密碼開始條條片都講黃師傅
到而家擺大龍鳳係度片

係黃係好撚仆街,昌係好佢好多

不過咁樣互片吸view其實令我對昌印象減左好多分
好似有默契唱雙簧咁
黃咁仆街仲同佢拍片益佢有view真係唔得

以前嘅昌好少少,係師傅仔拍片,多實用野肯講工藝,而家d內容就冇乜好睇。

Btw,呢度係講下其他意見都比人話嫁啦
建議你由頭睇一次,一開始佢上一人公屋拍片係冇開名,係黃老狗自己衝出黎,之後阿昌都三翻四次話唔講,係每一次都係黃老狗丁蟹上身係咁屌柒阿昌,而阿昌每次都係拍片回應
老黃話:
1 .咩維他奶理論
報價高低睇時間情況 兩方同意就得
2.就好似話佢同意座廁可以改變 接受批評

始終阿昌有阿昌嘅講法
老黃有老黃嘅講法

雖然老黃叫個客辭職比多一千蚊請個客
呢件事真係好超現實
個勞資糾紛係乜嘢事好難證實
除非嗰個文女出嚟對質
而老黃確實有備而黎
一大堆相同圖
雖然都係一面之詞嘅圖/所謂真相
但阿昌冇呢啲嘢準備係好難打
睇完直播無咩好講話邊個啱邊個錯
有人迴避問題唔答,有人扮和事佬了結件事,有人靜哂無聲出
就係睇完就了解佢地係點處佢地手頭既工程
完全反映哂佢地既處事手法
如果比我選擇既話就唔會揀黃師父間公司
算啦,大家其實一擔擔,無奸不成商
而家和解一齊搵食,咪志同道合囉
件事都咁耐啦
隨時晨早搵人傳話
叫個女人唔好亂講野
個女人點敢出黎指正老黃
就算對昌都開口埋口要告人啦
有錢齊齊呃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞