黃師傅:踢爆昌哥 真正裝修界岳不群 唔衰唔做 扮設計師

961 回覆
23 Like 282 Dislike
DE side la Tim 何偉立呢?
tim diu side la 何偉立,想攪智能家居供應商kiko
睇完條片
黃師傅都斷章取義
咁長 有冇雞精版呀
黃師傅都臭曬
屌,昌哥仔個電箱比黃CF重點攻擊
請問裝修有無分期付款
其實黃師傅真係唔知自己個名臭晒咁
佢真係以為呢度啲人係傻定全部都係昌打手?
明眼人大家都知發生咩事,由頭到尾都係30萬一人公屋開始,大家都係最想知呢樣,講其他嘢都轉移唔到嫁啦
問銀行借
之前睇住家Choice見佢拆廚房牆同門都犯法相信唔會整FRR牆門
佢話下條片講30萬呢單野,聽到話有比人插贓嫁禍
住家choice 係合格
但收得勁貴
性價比低
仲要唔憂做
搵佢做好似要求佢咁
唔知以為佢比錢我賺
佢窗口機果part講果個蒸發去水我中過伏

都好多年前
新裝窗口機個裝機佬又係話唔洗裝喉蒸發去水更好
咁我信佢啦

結果又嘈又滴水
佢地再搵個師父上到黎睇同我講好似話我住果度出面唔夠熱之類?
散唔切
最後幫我裝番條喉先解決到

就算無散唔切既問題
窗口機本身都唔靜,用蒸發去水仲要硬食多層打水聲
叫人用蒸發去水根本係偷懶伏9人
拆廚房門,梗廚變open kitchen都小事,廚廁對調,成間屋改間隔都係咁做,仲拍晒片介紹,總之無人捉咪無事,係上次拆主力牆單野之後先收歛左d唔咁公開
之前問過佢同我講五十萬整唔到啲咩喎
9估
佢似係本身接人地判比佢做job既裝修佬?
除非佢打算自己開公司主力接街客
否則d時間接埋d碎單得失左d判頭仲衰
所以開個水魚價你做就做唔做就柒就

不過佢d設計真係屌打黃cfu同昌
裝修/室內設計唔立法規管真係群魔亂舞(我都係工程撚)
睇幾個Youtube Designer條條居屋片都係整開廚
業主俾人釘契真係多得你唔少
我遲d收樓(新居屋)絕對唔改間隔 軟裝算
廚廁對調其實真係好on9
屌你自己個廚房對住上下都係人地個廁所
不過唔知點解d公居屋硬要設計得咁差
無關係
我9估應該唔係
裝修group 好多人話搵佢
佢拍片拍得好,d 單多到自己都接唔切
所以先又貴又串
佢d 所謂設計成本應該唔平(師傅人工方面)
正常10個客9個都覺得唔值
所謂一般公司都費事purpose 比個客
裝修group 好似見過類似comment

無超大玄關+所有則都係光廁已經好好啦
係廚房/廁所開門位有d怪(非風水角度)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞