黃師傅:踢爆昌哥 真正裝修界岳不群 唔衰唔做 扮設計師

961 回覆
23 Like 282 Dislike
係啦,總之昌師傅裝修界清泉,比黃老狗狙擊都沉著應對,真係高尚情操。

滿意未?

支持昌,迷昌,屋企有裝修一定搵佢。
冇話呃唔呃嘅
打開門做生意,緊係講說話好聽

黃老狗就呃錢
昌師傅做實事好師傅來
唔準你哋咁講佢
永遠冇又平又靚
免費嘅野最撚貴
昌師傅對我嘅感覺只係一個普普通通嘅師傅,冇好感又冇反感

老黃就係舉手一投足連整套風格都係一名廢老,你要同佢咁上下 level 先會搵佢
咁我都建議你由頭睇一次,自己學下裝修,兩個都唔好撚搵了

唔講昌了,個個覺得佢清泉,咪正常貨,識睇嘅就識,唔識講都唔明
昌擺明無乜設計
有時都幾居屋風
不過佢裝修標準係用到十幾廿年
依個已經係好多小家庭追求既野
證明依行風氣有幾差,好多搵人笨
咁普通人唔睇裝修youtuber 學下少少家居裝修知識唔通去上堂咩

至於點解有人覺得佢清泉係香港大量裝修爛尾唔透明
唔係話佢做得好靚Designer house咁
佢係正常貨,問題好多香港人想要正常貨都比人呃
三合一家私,幾萬蚊做全屋,邊有得鬥
師傅價冇設計冇圖嘅一大堆下價
判頭就扮設計師報判頭價,外判出圖倒模做
有少量真係做得靚嘅,平極都收判頭價1.2倍,仲要接好少job長期要排

主流全部都係中間果堆

真係做設計嘅果班,攞建築學位就多,撚有電牌工程牌,判頭有咪得,冇先正常
咁依家其實算係點?
當暫時和解定點 個黃師傅又無正面回應過
冇嫁啦,做住宅裝修係室內設計細分之中最煩最冇價嘅一個細項

做舖,做寫字樓,做展覽等等全部要專業知識,要睇圖睇文件,而住宅就係人都識做。

個市場咁惡性,留得低都冇乜好野啦

少量啦,有少量設計公司幾好,不過我follow開嘅果幾個都冇人識
其實單野未發生之前都有睇開香港裝修佬d片
總結大部份裝修佬都唔係完全好人
較為穩陣都係搵RMWC 起碼無咁易走佬
勤師傅好似幾正常遲d想搵佢裝新居屋
昌隻身企出黎指證呢個黃老狗呢d集團式虛偽裝修公司
好值得支持, 值得支持唔代表話佢手工好好 你分清楚
見佢起貨既單位真係好普通
唔少係淘寶野, 可能都係個價錢/客問題
不過一單還一單, 30萬單人公屋交D咁既貨, 邊個會接受
愛國者黎
勤師傅-分享頻道Master Kan-Share Channel7 個月前
提提大家今天是投票日, 我投咗喇~咁你呢?
2024唔講政治啦不過我一向愛國
見佢做開typical公居屋裝修應該無伏既
本身我無乜品味要求
"好似有默契唱雙簧咁" <<<<< 呢句都講得出你都真係痴撚線
尋晚昌去到中段開始全部好似便秘咁既樣都叫唱雙簧?
擺明係好唔妥黃師傅, 但講唔到D咩論點去駁
做後擋水唔洗唧膠?
啱,好似黃師傅嘅義工隊咁諗住貪少少最後要嘔突
一樣要唧,仲要唧多行添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞