黃師傅:踢爆昌哥 真正裝修界岳不群 唔衰唔做 扮設計師

961 回覆
23 Like 282 Dislike
由陳師傅個到開始睇
陳師傅一開口講野裝修不敗即刻話:"cut左佢 唔好出街, 40年朋友個個我地私下討論,唔出街"

仲有人撐佢根本就係打手
大家都想食花生
不過件事只係比個場你老黃自己去解釋返件事
唔好成日話昌同其他人屈佢
擺明唔想即場開佢拖,或爆黑材料
否則,之前有睇吓片
隨便一個連登仔有跟開件事既人都夠實佢
有雙隔氣
琴日班打手從來唔敢答依個問題
持平講,而家黃師傅話業主雯女同佢有仇,搵嘢要整死佢,去推翻業主雯女同阿昌投訴嘅問題,係合理嘅。業主雯女的確可以一邊同黃師傅講話啲裝修OK晒,一邊同阿昌講另一故仔。而阿昌手上好多業主雯女嘅問題都只係靠業主雯女引述,阿昌即時唔反駁+攞唔到證據出來就係蝕底

40年老友爛尾嗰單,黃師傅live話係阿昌做,成班都冇即時大力反駁屌鳩佢,咁都唔識就真係唔好請人上去,俾機會佢翻身
認認真真搵啲室內設計公司執下個樣

好過呢啲豆泥公屋look

呢啲cfu判頭咪又係上網抄/
訂開幾隻料就叫人用番公屋template
1:40:15 阿昌咪問邊個單位
黃老邪話:"真係要我講? 閂左部機先"

昌叫佢即刻講 唔介意直播出街...到最後黃老邪都係無比答案 淨係屈
勁似啲人閉門造車傾武林秘笈
1:39:40 開始講,阿昌仲笑笑口話唔係,問邊個講,冇上過去。。etc
講真啲啲時候唔係笑笑口回應嘅時候,係要強烈反駁佢,屌佢亂噏,再傳就告佢,仲同佢客客氣氣回應咩

恨鐵不成鋼呀
裝修佬求過骨
一人公屋200呎都冇裝36萬豪宅呀
睇啲私樓片6-700呎都係7-80萬(咩用料唔知啦
清水樓裝完天地牆Ikea都靚仔過個度任何一個cfood
旺屍博:
阿昌,你學師父仔嚟嘅
阿昌,你呢啲爛頭卒嚟,後面有大老虎
阿昌,你自己都有單嘢俾人告緊
阿昌,你自己都有個單位爛尾

其實40年朋友個單野係點
咁又唔係喎
搵設計公司貴一截, 有D人budget有限, 淨係想要D實實際際既野, 咁搵判頭搞就岩
無點啦,昌cfu叫佢講邊個單位,昌自己都話唔介意俾人知自己有爛尾
佢條撚屌又講唔出邊到
佢好心唔好咁講啦,佢呢下輸咗,勁老尷個樣
啲人嘅心態你愈收埋佢哋就愈想知係咩事
180呎裝36萬2000蚊呎咁撚好做(包電器都覺得貴

貴過1500蚊呎又冇現T執過嘅

強烈建議執完天地牆買Ikea 實惠算撚數
昌師傅個班人等咗依個機會好耐啦
成班點會無夾過一齊出片屌鳩黃師傅
個「觀感」一半咪又係來自「行家」啲片
1人公屋掉3x萬叫唔叫budget有限
肯定就係有夾過,所以擒晚先咁禮讓冇直線抽擊條老野,係睇左成晚遊花園,臨尾陳師父先出黎爆佢幾句
咁係岳不羣食水深者, 唔代表其他判頭都要咁貴既
新公居屋洗撚係香港搵
全部格式一樣
偉大既淘寶隨時仲熟過你
似係網上有人鳩up黃cfu就信晒
其實講到尾係私人恩怨, 無人係無辜
相信阿屋主同阿昌講既野都係加鹽加醋不盡不實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞