黃師傅:踢爆昌哥 真正裝修界岳不群 唔衰唔做 扮設計師

961 回覆
23 Like 282 Dislike
黃師傅公司無牌做電
阿昌而家係咪拍緊片,之前佢D回應好快架喎
我唔係做裝修, 想問新設計係點? 如果無前檔水, 咁一有水咪流落下面個櫃? 新設計係點做? 求教
睇#24, #49 新樓甚至豪宅都已經無前擋水呢樣野
住家客的話,就算個客話唔加都會建議佢加擋水好啲,試過好多次個客入伙後都話想加翻,主要係打理嘅問題。。。咁當然唔會迫個客啦。。。
冇檔水污水好易流落地,有油就會跣親,洗野一定成地濕晒,除非塊石平水微微傾向牆果邊,咁樣可能好少少,小問題,真係唔掂去淘擋水,幾十蚊搞掂
跟你指示睇左 #24, #49, 的碓係好以無前檔水, 咁如果枱面有水, 多少少就流落下面個櫃到? 定係佢有無咩設計 (向後斜?) 可以避免? 定係唔駛避? 個個食外賣唔煮飯? 唔洗鋺? 定係佢下面個櫃100%防水唔會爛? 求指點, 日後有機會裝修可以做好D
張圖有後擋水,前擋水睇個人需要,多野洗我會淘擋水自己痴
應該係話宜家d人唔鐘意前擋水
你覺得有需要自己到時裝修咪要求加返
style既野不斷變 岩自己用就ok
其實昌最新果條片既單位都有前後擋水 根本就係各個客既要求唔同
但黃老狗就發現左一條片人地無前後擋水就如獲至寶咁死咬住人地話人唔識裝修

尚逸

睇左上面個post, 話如果做後檔水, 如果枱面放櫃就會有空位, 咁呢點都係一個考處因素.
但係我唔明點解會有 "直家D人唔鍾意前檔水" 呢個講法, 有無咩實務原因? 因為貴D?
因為新樓都應該係發展商跟住現今既趨勢去設計
如果連發展商都設計無前後擋水既話 咪即係佢地都覺得宜家d人唔鐘意掛
真 兩個都on9 個阿昌啲手門都好差
黃師傅真係好煩,
不如直接兩邊開場live賺下view就完左佢啦
估都係成本問題居多
尤其發展商量多

btw 印象d開廚好似都係無前檔
所以變左新派現象掛
就算阿昌手功差係都唔代表黃師傅無問題
咁即係都係唔知實質原因,估就估新一代唔鍾意。
咁我有機會都係做番前擋好過.
間屋係你 梗係根據自己既實際用途整唔整啦
唔係話宜家個趨勢係點你就要跟
自己淘組裝
平一半唔止
點解有公司牌先可以做電?
有好過冇
啲新樓你冇得揀
有得揀

正常都會想揀有
自己度尺,淘料再自己裝?咁一定平架,只係d錢去晒自己時間啫
搵人度
搵人裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞