黃師傅:踢爆昌哥 真正裝修界岳不群 唔衰唔做 扮設計師

961 回覆
23 Like 282 Dislike
Agger 有機會裝修一定唔會搵今晚live任何一個師傅
1. 所以水魚價係一定佢180呎
當1200$一呎都21-22萬加埋後加都唔係真係貴好多
加上條女都入左行又唔可以話100%呃佢
2. 所以20萬原價好合理冇得屌黃師傅
後加嗰8-10皮條女agree
4. 黃師傅有晒相
證明條女都ok佢地啲手工同埋話左得2個defects
咁都代表到佢都收到貨
可能係諗諗下都係想搞鳩黃師傅就借昌師傅把刀
5. 人地老人家都算係咁
公唔公關就好睇人但起碼場面好睇
觀眾接受
陳師傅意思係拍爛尾裝修所以影響到行家生意?
收音聽到1999
呢個真
個客幾時要求整到個廁所頂住隻腳呀
盲撐都搵第二個point啦
唔係話房處要求原位裝番咩
先咁頂腳
點解黃師傅大勝都講得出
明明係到遊花園
之後比陳師傅完美ko
原位都可以唔頂腳
原位就唔會有不鏽鋼係後面啦
解釋唔到,就張對家都話係屎 咁能似大陸啲手法
40年朋友先岩,條片好似收起左
啲人白痴
贏左場交,輸哂名聲
40年果條明屈啦,擺明諗唔到是但講。
邊有可能咁岩俾陳師傅話完,就話依條係昌。
班花生友都話昌先4字。
其實裝修界一向群魔亂舞, 主因都係D客好西, 又壓價又要好手工。
冇人幫得落

上面幾個師傅, 都係打開門做生意, 個個都會為自己講野, 都係搵兩餐亦唔見得佢地有咩匠人精神

香港地有心做都比大陸家私頂死哂, 一係有客路做上價野, 接呢D公屋客全部都屎來, 唔會有設計可言, 生存到既大部份都係開罐頭左抄右抄密密賺錢, 抄圖照做邊得閒同你花時間諗, 接多幾單咪賺多D, 慢慢做都唔會收得高設計費

利申: 室內設計師, 自己開公司接生意, 暫時只做商業設計, 唔係熟人都唔接住宅
原位再加不鏽鋼有咩問題
你去搵下原位個廁所會唔會咁前
不如你搵比我睇
我唔識搵
睇完 seems 雯女都不盡不實
你點幫你老細兜都冇用 網民信邊個會反映喺你公司生意上面
不如逐點反駁
唔好淨係屈人地係黃師傅打手ok?
雙隔氣頂水咁on9既野老黃班伙計都整到出黎啦
我真係等睇班打手出黎解釋吓
邊有裝修冇鑊過, 兩邊人馬係咁挑對面衰左D咩係度嘈冇咩意思

我直接講番30萬件事我既睇法

個廁所你估黃師傅唔知鑊撚左咩?鑊撚左都要睇下點補飛, 有D野要重新拆哂黎過, 都起貨冇時間搞緊係頂硬上話冇問題, 臨起貨同客講有問題要多1星期重做, 咪又係比個客上綱上線, 就算我有心唔收錢重做, 呢D下風位一陣比D西客屈番十萬八萬完全唔花算, 香港D客就係做得出呢D事

後面到阿昌上去執手尾, 咁佢有收工錢, 有比時間佢搞, 個客求佢有哂位置, 佢緊係好搞

做完拎左個高地, 反過黎追擊黃師傅咁解

冇話幫邊邊, 大家都係做生意, 在商言商就係咁奸
紅字已經答咗你 你係要黃師傅式講其他嘢唔正面回應咁都無辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞