明明係crowdstrike出事 點解個個講到好似windows嘅問題咁

382 回覆
860 Like 107 Dislike
如果program不能擁有最高權限 它還可以有能力完成它的任務嗎
死開啦, 你地咁勁就唔駛死機啦, 白痴仔
用linux咪無事囉
基本上都冇得避,crowdstrike係防毒軟件嘅Market leader

你要用防毒軟件,都係喺呢幾間度揀,今次就係唔好彩呢間出事
最高權限永遠要系admin人度, 你公司可唔可以format hdd? 普通識員當然唔得, 但你IT admin系米要整機?現在連機都開唔到, 要recover, 系米Windows問題呀?
Apple一樣被人嘈唔backward compatibility
但係Apple唔理一樣照殺

Windows一開頭預咩都行admin已經行衰開頭
Windows要有backward compatibility又唔可以重頭寫過
搞得來不如用Linux
咁你分享吓你有乜高見啦?

我睇死你一行code/command都唔識睇
如果你公司套system係搵vendor搞,買人service,咁vendor公司有用crowdstrike,佢server down,你套system咪down晒,HK express應該都係咁掛?
邊個話開唔到機,入Savemode之後,用Admin Permission停咗個crowdstrike update就得

你真係乜都唔識
學mac咁保護法 唔用咪仲穩定
哈哈, 我話windows有問題, 冇話我可以整, 你有source code咩?
今天快運要取消部分班機, 仲未整好, 你夠擔同老細講唔關windows事?

PS: 我打code時你都未出世呀細路
點會, Linux機都係有病毒,一定要裝防毒

大公司冇得唔裝,到時俾regulator問你點解唔裝,你點答?
學mac咁 咁點解仲要用Windows
但唔係d application down喎,係OS down左喎
你好似不斷問緊新topic之前個d唔試下反駁?
邊有咁易入safe mode有admin right就停到
d cheap 雞防毒就得
crowdstrike喎
好似話個patch多咗粒null byte
見到咁多正平,就知大部份人都係弱智
系咩?咁易唔駛停足一日都未整好啦, 唔好2仔底喎
教下你, 因為班大公司admin唔想停左crowdstrike, 一來怕黑客即時入侵, 到時賣身都唔掂, 二來, 你話Recover番update之前就咁簡單?首先個backup幾時之前?你肯定冇問題?到時有問題入你IT admin數
三來, 如果問題方短期內有方法解決, 一定用佢, 你自把自為, 死硬
岩,Hacker多謝大家
一個Var 搞死全球
我冇叫你整,但你連曲都唔識睇,你點樣理解成件事

另外我當然夠膽,我今日同CEO講係crowdstrike update出事唔關Windows事,佢都理解到係因為今次係crowdstrike嘅Windows版本出事,所以Mac機先冇事,人地CEO零it background都理解到,你再吹大啲呀識睇code
系你條L樣講極唔明姐, 仲要開咁多account去覆, 低b弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞