明明係crowdstrike出事 點解個個講到好似windows嘅問題咁

382 回覆
860 Like 107 Dislike
即係話唔關microsoft/windows事
而家mac係0%出事啵
windows就算1%都輸死啦
因為記者乜都唔識咁寫
但睇佢地啲文嘅人以為佢真係識
現在民間Logic係,iPhone隻App有事 = iPhone廢,用Android就無問題。
裝左隻安全軟件就會有事,但隻係第三方,同Microsoft一D關系都無。
你要有錢買CrowdStrike 先會出事
都話同windows唔關 係用crowdstrike個edr先出事 有冇睇我篇嘢架只係好多公司有用佢 所以先咁多windows出事 報新聞班傻閪唔撚識就講到好似windows有事咁
咩叫crowdstrike???
我夠知
你唔好一嚟就跳去結論啦...
因為對Windows有仇恨
總之依家的確係有藍Mon 咁梗係入Windows數啦
好想問返你你唔仇恨Windows咩
如果Mac 裝crowdstrike 會唔會有事
因為如果你要推走個責任
就係講一樣全世界都識
死左都冇人怪你既原因
吓 除咗XP 最好用就係win11 啦wo
你哋真係咩都唔識

Windows Update後有藍畫面就一定唔係Microsoft問題

Win 10 Win 11一直以來發生咁多次藍畫面,一單都唔關Microsoft事
Microsoft 一蚊都唔駛賠
因為班傻仔無知
之為出事共通點係windows就關windows事
THIS
咁係咪叫全球媒體冇fc同時炒車
windows 一向on 9, 近年穩定番少少, 但估唔到一樣冇改變, 竟然軟件可以做到死機, 真系冇腦無上限, 微軟啲工程師廢到
largest IT outage in history你話無必要講 笑撚死
Windows 都有問你
最慘應該係it support
畀哂系統核心driver最高權限一個app
一出事其實咩OS都一樣會炒
個enterprise自己想係個kernel inject段code保護自己cyber security喎
即係你裝左啲野搞炒左個Windows
你唔可以怪Windows無幫你預防
因為係你決定自己裝,Windows無權管你裝乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞