UO 香港快運 HK Express 弱撚智

756 回覆
1808 Like 128 Dislike
HX都係咁,不過佢地好搞笑,我online check-in 時都諗坐由佢random分開坐就算,但飛果日你早少少去佢counter佢又會免費幫你安排坐返埋一齊
加多少少搭ana jal 好過
屌咪就係
我自己搭UO同CX都唔會有同一個期望啦(唔係話CX好好)
反而我覺得改制仲好
以前真係夠膽死自己坐個位頭頂附近冇晒位放行李
俾啲撚樣一袋二袋三袋塞爆曬
而家起碼有位放自己行李先
一直講緊廉航喎
依家無歐美fsc飛香港咩
疫情幾年無塔飛機, 到年頭終於去一次日本
塔UO真係好撚辛苦
去時早機 返黎夜晚機, 雖然只係8點起飛唔係好夜, 但玩左咁多日都好攰啊
果時先發現UO而家D機連趴係度訓都做唔到
但果時去日本佢都仍然平CX果D千幾2千

到暑假睇機票, 正正佢新行李條例出左, 睇到眼都突
正常PLAN無得帶手提行李
你要知道日本機場大把野好買
即係叫人唔好揀呢個PLAN
咁睇下個大PLAN, 局你食32KG for 1gip
有幾何一個gip去到32KG
我上次係買一個30KG 夠寄晒2人GIP同一個衫袋
仲要就算買左HAND CARRY, 佢D條例咁麻煩最後都唔知得唔得
加加埋埋而家同CX只係差幾百
搭返cx咪得囉唔明做咩咁大篇文
個班笑人嘅賤種自己咪又係搭UO
其實係得2嗰個有問題

1. 佢就擺明係撚鳩你

3. 回程係外地啲地勤公司, 點解可以玩到啲外國人都咁燥底就係因為啲香港人唔守規矩, 長遮係不嬲都過到安檢, 過唔到UO 行李規定only
你試下香港m記買個豬柳強飛去台灣澳洲
咩尊嚴
你覺得唔合理咪屌尻返佢地囉
比人收果個當時又唔識自己爭取返, 人話收就比佢收就自己ON9 姐
你條窮閪死賤種兜吓點解笑鳩你班窮閪死賤種比人當狗咁撚就係UO打手

你班窮閪死賤種不嬲俾人笑慣啦
你睇下你條死賤種比人笑窮閪即刻trigger
咁你係窮呀嘛認命啦地底泥
所以咪要屌
肺炎前有幾間,而家得返佢,冇得揀
班友連幾舊水行李都牙痛咁啦仲叫佢拎成皮嘢搭ana
時間閪uo時間真係冇得窮
咁HX UO (當年仲係海航系) 都有份..
冇問題 可以換位

但萬一出事 保險可以唔賠
規矩就寫哂係到
你唔撚守仲屌鳩人
唔係話幫你定幫對家
啲規矩又唔係殺左你全家
你咪搭其他公司囉
似係你弱智多啲,明知佢係廉航仲期望唔洗錢俾你坐埋一齊
歐美慘嘅係,有啲細機場真係得廉航會飛嗰條線
記得之前睇新聞,啲老人家飛Ryanair唔識print/save boarding pass畀人罰錢
你同女友又咁抵得諗分開坐3,4個鐘既?
以為有咩新料爆
原來都係三篤屁
同一條航線有其他廉航,我一定揀其他
暫時我常飛嘅,係差hk<>東京未有
有肉就已經唔同玩法啦
雖然水果都好多限制
但講到所有食物都唔比入境就真係吹得太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞