UO 香港快運 HK Express 弱撚智

756 回覆
1808 Like 128 Dislike
其實好多人都唔理佢7 唔737 啦
講意外率737NG 版仲低過A320

你以為A320neo 由其hkexpress 舊嗰批小野壞咩
早排先係咁空中失壓要返轉頭
雖然而家全部要整engine 停飛晒
上次有條友調位頂住後面啲人比人屌撚到仆街勁樣衰
你有冇聽過非洲豬瘟 點解台灣日本捉得咁緊原因係咩 就係唔想你帶外來物種入境,你依家係佢地機場隨便扔咁有咩意思 同埋講到尾啲人真係為左落機到海關以段路食我真係冇見過人由香港買外賣落機去海關前食外賣囉可能我見識少啦
資本主義個重點係消費者要有得揀,有競爭就可以多贏
壟斷就會俾商家贏
香港<>東京呢條線以前有幾間lcc
而家得返uo
hkexpress 繼續打散黎派位
呢啲事只會不斷重覆
講到咁把炮, 唔好去羽田咪得囉
zip air
jet star
air japan 開香港<>東京嘅話,我真係唔柒搭uo 呀
去大阪我都揀peach
東南亞搭air asia
咁你唔好搶
呢個post 引晒啲窮鬼閪客出嚟,又要平又要靚,少少嘢就鳩叫,同沙田酒店比人屌個閪客同一level.
問題係張機票依家唔係必需品
北海道連一條lcc都冇
直航得國泰
唔通又係國泰問題?
樓主你覺得分開坐係on9嘅話

你試下掉轉諗

純公司策略上黎講

乘客唔買位既話

分開你地坐係道理 肯編埋一齊係人情

如果d staff 10次有9次都行人情牌編埋識嘅人一齊坐嘅話

咁實行起上黎根本就極少人會再俾錢買位

因為去搭express嘅都會搏個staff 俾人情可以編坐埋一齊

然後俾咗錢簡位坐嘅客

知道原來唔俾錢都可以一齊坐嘅 下次仲會唔會俾錢?

如果唔買位就可以一齊坐呢一套規則 慢慢實行耐左

就係發展出 只要有某一次無得一齊坐

就會俾客屌「點解我每次都可以編埋一齊坐,但係今次唔得,唔公平呀」

呢個係人性 著數攞得多左就會變老馮,次前個9次人情 ,都會變左係應份嘅
所以飛北海道個價夠搭中東三寶飛歐洲
有競爭嘅航線個價都平啲
app online check in唔係confirm之前可以睇到係咩位先嘅咩,定係二人或以上嘅唔show
咁你就要問返日系嗰堆做咩唔做香港市場

以前都有jetstar japan
而家得返peach

FSC 嗰面 JAL ANA 都係2班

UO 淨係成田都可以一日4-5班
俾錢買闊啲嘅位,早啲落機嘅位,我覺得會有人肯俾
唔俾錢咪派啲差嘅位

問題係你打散黎派
實俾人玩到上機先黎調位,阻住登機嘅時間
唔俾錢,佢派機尾嘅位出黎我諗冇咁多人屌
唔記得有邊個時事評論講過
中國人作為顧客/小市民係好識企係商家角度諗野
接受完唔好既服務仲要幫商家打完場
你講既嘢無撚有錯

不過唔個uo有無機制 留返一定量既連位
玩卡窿都要適可而止
如果唔係有班遲check in 又肯俾錢既最尾俾錢都無位揀
唔知原因係咩
我想jetstar/air japan/zip 開返香港<>東京
我角色係顧客同時都係商家
因為我都有自己開舖頭
所以諗野係幾時都會兩邊諗
即使我唔係中國人/香港人 我都會兩邊咁諗野

我作為顧客時 當然想佢唔洗錢就俾我簡位
但如果換位思考 我係賣飛嗰個
我無理由可以賺買位嘅錢而唔賺
有d傻閪仲on9過黎生
黎生都叫番工有糧出 做狗都心甘命抵
香港就有d傻閪專俾錢人賺之餘仲幫商家佬講野
今日話搭UO預左當自己係狗
聽日就話搭國泰Econ預左當自己係狗
後日就話搭頭等預左當自己係狗 咁多要求搭private jet啦

呢種傻閪一係PR
一係真係傻閪
連登仔就係咁,一聽到大灣區大陸就上身
Sorry, 而家無搭, 真係唔知變成咩情況, 淨係知以前好L多乞衣, 玩到爛。
咁啱最近4-5次都係CX同HX
坐得lcc預咗賠償差啲

佢上面淨係話超賣on9
時間都蝕埋
事實就係間間都會超賣
樓豬只係想減少競爭對手
熄左連登就繼續爽含UO
同條女分開坐幾好吖
難得清靜幾個鐘
不過哦撚足成個trip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞