UO 香港快運 HK Express 弱撚智

756 回覆
1808 Like 128 Dislike
啲人唔係唔想留言,不過語塞啫,我屌到咁應
唯一?當hk airline死架同埋佢去到嘅地方都有當地地區嘅廉航揀
大部分人都唔識分737NG定MAX
總之就係知737/波音近年出過大事
用全737機隊再加埋個咁既品牌名黎開局
本身就係處於不利
大家都係廉航
UO同佢完全相反
A320/321機隊加埋國泰品牌效應
如果差唔多價錢GBA真係好難鬥
都係果句

廉航唔係=佢賣平機票

而係佢用low cost去run,所以難聽d講佢就係唔係sell service,佢就係只係比張凳你,就係每樣嘢都想你俾額外錢佢去買包括一齊坐 餐飲 行李quota etc etc 。

你可以argue咁service呢? 你係service provider咁點都要有service啦屌你。
咁廉航本身就唔係sell d 咩service。你要上機有咩small talk 知道你咩tier 什麼hello mr chan 想食乜? 去坐fsc。
煩到閪咁 又要坐廉航又日日喺度呻
坐cx / emirates嗰啲咪冇野囉
搭得Uo 真係當自己搭緊巴士/小巴,
無服務次餘仲點會有好態度,
咁樣諗會睇得開d
其實買個可以一齊坐嘅位都係比多幾十蚊一個人,唔比佢有權分開你坐。
幾十蚊其實你搭的士去機場嘅的士錢都係返度啦。
最近多咗班日本後生crew之後service直線上升
真心想知啲staff喺葡撻事件穿煲前落咗幾多格
UO係柒,不過好多歐洲廉航仲鳩屎唔好咁井底啦
UO搶機票既Post 連登仔永遠過>20 頁
巴士果啲叫無服務 咁係正常
UO呢隻叫無服務得黎仲要差
你覺得係一樣?
揀咗最平同質素最差嘅航空公司
然後投訴航空公司服務質素
又是窮又要嘆邊有可能,搭得廉航就一心諗住識得飛就算,唔好阿支阿左
策略黎
當你無辦法再進步,就唯有其他人退步,你咪又贏囉
最慘係其實唔平
改搭HX啦
我想問你係分開訂? 我次次都係順住 搞到我遲啲諗住加錢
搭UO 嗰啲係坐開E 車係後勤區轉幾十個圈
打咁多字就記得唔好搭
我見平同安全冇乜delay就買邊間
要覺得佢平好多要係來回日期相隔7日以上
比錢揀左位 都比人趕番走喎

點睇啊 UO狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞