最離譜既雪藏牌自駕遊係點?

619 回覆
1592 Like 21 Dislike
之前同朋友去過一次
佢考牌後一次都冇揸過,
果次之後,我下世冇膽再試
如果佢冇做功課去到日本,見轉綠燈,俾油轉灣撞鳩死人
留名睇結果

就算我有牌,揸左1年幾,第1次都係揸由東京都河口湖都會驚驚地同睇下人地啲規矩,始終人生路不熟

外地啲交通規則又唔同,分分鐘你女朋友細佬都都唔知日本路口右轉要讓對面線前行先,
或者綠燈左轉都會行人優先

揸河口湖仲要揸2個鐘,另外架車都未熟的時候又要邊堅固導航又要搵路,有啲危險

如果佢日本啲規矩都唔知,真係直接串鳩佢,叫佢唔好害人算

去河口湖搭高速巴士jr 又舒服又輕鬆
冇錯
易係人哋禮讓

冇乜經驗
仲要人生路不熟
哪來嘅信心雪藏牌可以handle到
一落機攞車即上高速渣番個幾兩個鐘添呀
雪藏牌嘅人唔會明揸車係講經驗
佢無事翻黎 會唔會串你一世
無睇過沖繩租車公司果單? 停車場都未出就炒爛bomber 後尾係高速炒埋落山
唔記得油門同break嘅位置
如果機場直去河口湖都ok 既,東京市區開始就死硬
旅行自駕遊操車最好,買曬保險撞咗都唔洗賠
我都試過借車俾雪藏牌fd揸,開頭好地地後尾掉頭佢油門當咗brake踩,部車就黎撞落花槽個陣我
最後一刻佢踩返brake dup停咗部車,我即時拉hand brake入P波叫佢比返我揸,落車換位個下我腳都軟鳩埋
果時考棍完之後一年去到英國揸,hand break都唔識落
雪藏牌無揸開車嘅根本隨時連屋企樓下日日行個條路都行唔掂
平時行路視角同馬路揸車視角個種認知根本好大分別
放心喎
依d 通常只係撞爛車撞死人隔離位死晒
揸果個通知無事
日本點會揸得慢
我老婆,在日本揸左半個鐘先知無鬆手制.
樓主未來舅仔咁嘅情況,加三個冇車牌朋友,出事機會甚高,係睇大單定細單。

只係唔見錢,人冇事就當贏咗咁囉!
珍,自駕遊無論炒幾大鑊都可以唔使死添
雪藏牌係一件事
但東京揸去河口湖唔算好長途啫
踩兩下break
成日雪藏走去自駕遊出事
遲早累到其他正常人無得租車
雪藏牌,俾個福崗博多駅交匯處睇唔睇得掂啲燈?
依啲撚樣通常唔會買全保,然後撞撚咗要賠錢就會上連登話比日本人屈錢,問人點樣走數
問題係亂鳩嚟個個唔係當地人
係雪藏牌個個嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞