最離譜既雪藏牌自駕遊係點?

619 回覆
1592 Like 21 Dislike
又唔會死既,最大機會都係賠下錢
你無牌?
高速公路揸得慢仲危險
同埋你係影響緊其他道路使用者(無牌嘅人唔會識用呢個term)
佢要自己較飛 你理得佢
real, 我揸左年幾,到而家都成日㩒唔切呠呠
(D 的士佬 你都未做錯野/ 有少少危險已經瘋狂呠)
其實識得用你個思維模式嘅人都係慎重嘅人, 呢啲反而無事
班會出事嘅蠢人點會識咁諗嘢
你講架架喎
比片黎睇下
40都基本啦
仲20
段路寫80 我中線渣120都食塵
意外原因黎講應該算common
試過上到 160
我係完全追唔到前面 d 車
第一次揸係東京真係花左差唔多一個鐘先上到高速
利申: 有補鐘
你哋以前長期渣過雪幾耐都仲會識渣 而家講緊本身考完牌渣過十次八次以下無經驗咁去渣
Ching講得啱 太多人成日講日本揸車好易
搞到個個都輕視咗
其實每個地方交通規則唔同
就算你喺香港揸得幾掂都好
去到其他地方 交通規則唔同咗
揸嘅時候諗嘅嘢多咗 個危險性已經高過你喺香港揸

班雪藏牌真係累人累物
早排有個friend 又係雪藏牌去自駕遊
未去之前仲係咁講好興奮有得自駕遊
點知落地第一日就hi花咗人地架車
起碼去機舖玩下灣岸先
由佢去,等女友分多份身家。
你依d 井底之蛙 膠都廢事俾 自己分享經驗都要俾人質疑
我由武肺初期買車,揸到通關去日本群馬自駕,第一日就落狗屎,我平時係香港點自由自在一去到日本遇到打完風落全日雨勁大壓力,習慣左1-2日先叫完全冇事

冇揸過車去日本自駕?

當初人生第一次考完牌揸車係英國揸朋友果架,但佢全程係我隔離睇住我,佢地班仆街得一個人有車牌仲要冇駕駛經驗?就當揸得掂,入油呢?泊車呢?好多同駕駛以外既事要處理,又識唔識?唔好彩撞左車呢?邊個識點做?
真係冇揸 本身唔想煩咁多野
諗住有咩地方去都最多搭的士
去到先知原來連的士都咁難截
結果去7仔同daiso搵店員幫手call 好在佢地都好好人
我自己經驗就唔係架架
小妹香港日日揸
去日本北海道自駕
都試過太大雪 睇唔到地線同燈
揸30-40都差d衝紅燈出意外
唔明雪藏牌點解咁薑
一單還一單
佢無牌駕駛係咪就抵比人撞死都無得追究?
唔撚明點解咁撚多人正評
有咩咁出奇 唔想出咩意外 多野煩
何況除左去河口湖 其他地方都交通方便
真!勸過唔聽就算。咪由佢哋YOLO

PS: 但我駕車就一定唔會借俾佢練,若條女咁就嬲就中出即飛
以前師傅都講過揸車都講天份,有d跳上車已經揸得好好,有d學生天生位置感差,所以轉灣都攪唔點,連停車位置都可以唔岩,唔係太前就太後,佢話依種學生雖然操多d會好d, 但唔揸一排又會變返新手一樣
叫佢買足保險
係咪應該諗左條命先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞