最離譜既雪藏牌自駕遊係點?

619 回覆
1592 Like 21 Dislike
無揸過唔好扮 果邊啲highway 係會超 但唔會180先 至少貨車無 有都係1萬入面嘅一架
移英後第一次渣車
名就以前留傳落黎啫, 以前未有GPS導航嗰陣, 嗰個位既人係真係要拎本地圖王睇住
就算依家有, 一個人又要留意路面, 又要睇/聽導航都唔係易喎(特別係當你唔熟)
都唔計導航有時會load唔切或者fake鳩你, 多對眼幫手睇下, 望下盲點睇下路唔會無用
當然, 前提係坐呢個位嗰個人唔係齋訓同埋有common sense啦

至於坐呢個位有優越感就真係未聽過啦
成班鳩up
揸咁多次未見過過180
跟住前面日本仔揸120已經逢車過車
之前去沖繩其實唔熟車都冇問題
發覺其他車去到高速公路都好禮讓
我因為唔算好熟,所以揸40-50左右喺高速公路人哋都唔會點樣呠我,我諗喺香港一定俾人呠
所以真係可以去練車
仲可以熟埋高速公路
你智力有無50?
你真係弱智
慢就入返中線慢線
做快線L咪比人推
副駕都唔係易做
拎住個Google Map係日本城市街道同你講
前面500米靠右
你雪藏牌根本唔知500米係幾遠
有啲路口偏右同右轉又唔同
到時一定兩個一齊慌
冇其他車唔代表會冇意外
好易自炒
佢地最鐘意話
日本好易揸咋嘛
我香港未揸過車 去到都揸到百三百四乜乜乜
丁埋速度
睇你想去邊

我想去榛名碓冰赤城伊呂波,搭車點搞
況且唔係自己揸上去就冇意思
未見過就代表冇
高速 40 50 真係慢得濟喎... 太慢都危險架其實
佢都成年人 自己條命自己負責啦 佢d frd敢坐佢車本身都應該冇常識 救得一次都救唔到第二次。不過佢出事果時你條女可能會怪你唔提佢之類 但咁仲好 儘早睇清條女
所以話揸車個個自己睇就最好
次次揸車副駕係到加把口就好煩
而家日本租車啲導航都好易睇
咁我又唔覺得真係好危險
啲人都會好禮讓
我見到最多啲人都係cut線爬頭
加到兩雞三雞等d傻仔知掟都好
等你貼片
啲垃圾死窮撚係咁
車又買唔起/養唔起,考完之後就一直雪
去旅行果陣又突然想拎出黎打卡,溝女

不過呢單野個細佬就柒中柒黎
夠膽死臨時臨急問人借車練
柒到冇朋友問,要問你都證明佢肉酸架啦

真心養唔起,買唔起
平時咪租下車練下囉
班窮撚又覺得香港租車,地方咁細好戇鳩
一黎直接外地揸,心諗你班仆街死唔緊要呀
一陣車死左人,害人地全家

呢啲仆街都係自私撚黎架啦
去富士山咋喎…

咩鐘數呀?

我揸過兩次都係我要爬人頭嘅?
又係你話架架既
冇100%都50%掛
做乜變到咁難見到既
呀 sorry 我只係揸去河口湖
咁我香港冇買車去日本練車有咩問題?
同埋日本啲人都好禮讓,我高速公路50都唔算話好危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞