最離譜既雪藏牌自駕遊係點?

619 回覆
1592 Like 21 Dislike
以前試過考完牌之後好幾年都冇乜點揸過車,但有次去外國出差要自己揸。好彩路又闊車又少,先至無乜壓力。當年gps 導航未算好普及,我係買份地圖真係係上面畫埋條路線,去到咩出口就轉去邊咁行,所以都開得好小心
當有經驗出事係0.01% , 無經驗我估係大約1% 囉
其實你講得岩,出大事既機會都係好細既
唔好做衰香港人個朵啦
佢係咪做快線撚
當年我18考完,雪到28歲比公司逼揸私家車做野,車老闆,手都震尻埋,之後都無事,仲比老細話手車咁定
係咪綠燈轉右唔睇車
冇乜野 。個區算少車

係有一晚入左倒頭車

即刻向後行再扭返啱線
快線係超車道,唔爬頭行乜撚野快線

好多初次自駕都唔識右轉係行到路中心虛線位,等到燈尾對頭停車,拿拿聲踩油轉彎
手車咁屎
好難要求佢識埋字
租車揸唔買車又唔係職業司機得唔得
自以為事兒登仔
無錯,之前都好似有單落雨追尾,郁下都賠幾萬
但係一樣可以揸得好快, 試過行緊路牌+10都照係側邊攝車, 好彩我平時多望鏡無俾佢嚇到
我攞左牌第一日揸都類似係咁
一鳩炒左落個消防閘度
好似個閘係地下有碌推得郁果隻 剩係賠個鎖
賠左一千蚊
不過我就從此冇再有過意外 都揸左幾萬公里
我個牌考左4年 冇乜揸過 去台灣自駕又冇乜問題
我諗係關個人有冇基本意識同埋天份事

同埋如果香港一支公買架車真係好奢侈
去旅行可以滿足下揸車癮

P.s 全保是必須的
佢老味上次自駕遊,同行有五個司機,
有一個平時無揸車,手車屎到仆街又要串77。
話其他四個揸得咁保守,咁好啦咪比佢揸一鑊。
哇,屌你老味,交通燈都唔撚識睇,
重brake停係路口中間,成車人chok到閪仲要嚇撚死。
點解咁有自信
老婆個雪左廿幾年既牌去紐西蘭. 去前已經補左鐘話OK... 點知去到連直線都行唔到, 要收油時又唔收要比油時又唔比...最後我唔想冇命返HK佢渣左5分鐘後換位我渣
北海道,札幌落美瑛,見高速寫80,但實際最少一半車開120-160
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞