最離譜既雪藏牌自駕遊係點?

619 回覆
1592 Like 21 Dislike
曾經揸車車過一個雪牌司機
佢落車時俾嘅評語係,丫你d盲眼位又睇得幾足,次次cut線轉彎都見你有望
佢可能真心以為只係用嚟應付考試
當你快線cut緊入中線慢線又同時有車cut緊入中線
哩啲時侯無望盲點就炒鳩硬
認真我自己喺香港揸咗幾年車先夠膽去日本試自駕遊,雖然一試之後就返唔到轉頭

但係雪藏牌嗰啲喺香港都未搞得掂就去日本?人生路不熟,所有交通規則同路牌都同平時睇開嘅唔同,我真係唔明點解啲人會夠膽去
保到係咪唔駛死
香港好多教車師父教你點應付考試
唔係路線有既野教一次就算 之後9成時間操路線
雪藏牌 連彎都未識轉 其實佢已經還返灑比師父
重要無路面經驗 邊到黎既自信自駕 同會揸得掂
啲人仲以為零經驗雪藏牌坐落一架完全陌生嘅車係容易嘅事,事實可能係連架車中控台,系統控制可能都搞唔掂
試過 。考完幾年冇揸

跟住係宜蘭租咗三日

個租車佬都睇得出 。仲問我行不行
落去玩2鋪灣岸當補左
同埋過去練車囉,最多都係揸得慢啲
我嗰時同自己講咪當一個練車嘅機會唔好急唔需要好快
限速80 你行緊100 都唔夠則邊車快
日本好彩就係少電單車

去台灣自駕先真心癲
事實上就算你揸得好差 出意外既機會都唔係好高
但我就唔敢坐佢地車喇
一出事輕則個trip收皮 重則無命
屌你過主啦
高速揸4、50走人教人自駕遊
成個post最厚面皮係你
唔好講到跟牌行好似有問題咁啦, 人地想快自然會爬頭過你
去邊到先?
日本有d地方都okay 既
人地揸得慢
日本絕對唔慢
限速80都唔好諗住可以慢線跟牌行
唔好講到跟牌行好似有問題咁啦, 人地想快自然會爬頭過你

係... 跟牌行唔話得人錯...
高速公路先易揸,入到市區對新牌仔先地獄
最簡單補鐘方法
喺香港租架車行10次太子道西+彌敦道+紅隧來回過海
包你極速練好手車
唔好話咩行幾多速度
咩highway好易
咩練左幾多個鐘
你半夜行左10個鐘吐露港都唔夠繁忙時間行1次太子道西練得多野
你渣得掂太子道西+彌敦道+紅隧來回基本上去邊度渣車你都無問題
上個月又係富士山御殿場行E1出橫濱
全程跟著前面三架車行140
條路限80
好過你哋以為有揸開車就可以高高在上咁樣喺度話人哋
就喺度話人哋唔安全點點點
好似得你哋先有資格去自駕遊
新手就冇得去自駕遊咁
之後再加埋上大山
自駕好多呢啲山路
有啲人轉彎感覺好差 成日扭多左扭少左
我雪藏牌都响深圳揸過無穿無爛,樓主杞人懮天
望都望炒車返嚟啦,證明自己啱
唔係唔俾,但明明應該香港練下車補下鐘先去挑戰自駕,你就走去人地地方練車搵人命黎玩
揸車心態問題,咁大個人都冇意識係冇得救架喇
你最好唔好係香港買車添呀 肯定係炸彈
咁仆街
我以為掛個P牌
其他車就會驚危險就遠離少少
睇人 我就真係會避既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞