最離譜既雪藏牌自駕遊係點?

619 回覆
1592 Like 21 Dislike
交通綠燈左轉睇人右轉睇車
正常人錫自己車未避你囉
但搵食車唔會
尤其DC9
最中意搏你犯錯鋸你一大筆
見你cut線慢 馬撚咁遠都篤油上黎
一Hi花少少開你皮幾野
你俾唔俾吖?唔俾就加監
睇撚住你p牌黎食
同香港比
你外地自駕遊多數地方都算係easy mode
仲好啦, 到時2 老一申 分多份大
機場去河口湖,如果行首都高,我諗佢會炒車
係wo, 要經一經首都高,其實唔簡單
你梗係口響, 炒死左果班無辦法駁你丫嘛

不過都唔駛好耐, 7月節就到
佢地自然會搵你討論
等睇新聞
佢先係考咗個牌以為自己大撚哂咁
有牌就揸得車 話撚知你其他司機
大家都係揸住同一個車牌
我揸得慢/柒/危險 咪你哋就吓我
啲友仔一味貪平唔理內容,最近啲三保會計uname driver,個墊底可以係兩雞幾,計埋本身個墊底,份三保真係買嚟出牌用。
唔好提佢買重保險,等佢賠個金既
學棍van,揸自私都係咁啦
我覺得一部分師父既問題
我估好多都話呢場戲黎,要交得足俾人見到
但無解釋實際係路上點解重要
(利申:我個師父都係)
香港應該實行雪藏釘牌制度,個個考完又唔揸車,成日覺得有個牌就好d,唔揸車咪學人考牌,個牌唔係俾你去人地度自駕害人。

其實好易做到,有車保已經證明到,職業司機公司證明更易
香港應該實行雪藏釘牌制度,個個考完又唔揸車,成日覺得有個牌就好d,唔揸車咪學人考牌,個牌唔係俾你去人地度自駕害人。

其實好易做到,有車保已經證明到,職業司機公司證明更易

不同意
女朋友個細佬考完牌幾年係香港路面揸過一次
前排話要去自駕遊
叫佢出去補鐘,佢話一定會

今日上條女屋企食飯原來佢細佬聽日出發
同行3個人冇人有車牌
話返工太忙未有時間補鐘
話不如食完飯我借架車比佢揸下

咁食完飯同佢去工業村兜左幾個圈
真係轉彎都未轉掂
返去真係語重心長叫我女朋友勸佢細佬咪租車
佢細佬話佢識啲朋友都有唔少都係雪藏牌自駕,都冇穿冇爛返黎

我真係見識少
鐘都冇補過就出去揸車真係未聽過

乜呢樣野真係咁common?

個人認為腳制先好用..
樓主個女友個細佬宜家點? 有冇UPDATE
啱啱睇隔離post 有個YouTuber 連撻車時要踩brake 都唔撚識 算唔算離譜
你真係一等一好人
知佢雪藏牌, 仲肯借架車比佢試...
我都係雪左5年直接去日本自駕遊
一星期揸左幾百公里
需家諗返都好危險
根據我朋友去四次撞兩次嘅經驗,最易出事係揸咗三四日個心雄咗,第五日就最易撞
冇撞車
但睇佢ig不斷屌日本人手車
話啲日本人快線推佢
又話路口差啲比人撞

唔知啦
典型強國dna賤種
要人用你個套
唔識遷就當地人文化
覺得人地點點點
咁結果行不行
多數都無大野既其實
不過點都係危險過有經驗個D 姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞