最離譜既雪藏牌自駕遊係點?

619 回覆
1592 Like 21 Dislike
市區真係唔好快, 一黎就本身佢地都慢
二黎, 試過 行人紅燈 , 有人推住手推車係斑馬線行出黎 (果時有貨車遮住右邊) 好彩殺得切, 不過佢推出少少其實都有望下先ge
冇穿冇爛係因為佢地好命,冇乜考驗
同時日本人渣車又禮讓,你試下俾著香港司機,明知有理就擺定係度俾你撞等收錢,多多錢都唔夠賠俾人
咪就係大家都快,咁先易,同一條路快就行快線,慢就行慢線,大家唔阻大家
無𤓓味?
揸得掂係可以唔補
但係佢揸唔掂
香港揸到燥就係班撚樣死行快線 快少少又驚超速
差佬又捉得嚴 啲路限速保守到仆街
日本真係揸得慢wo, 不過香港仲慢
利申:係美國揸開
用圖答你

港女沖繩自駕遊三日三炒 撞柱、撞車、衝落斜坡
原文網址: 港女沖繩自駕遊三日三炒 撞柱、撞車、衝落斜坡 | 香港01
成廿幾歲人唔通屌西都要你幫佢笠膠套咩
自己決定 自己負責
咪撚出事喊苦喊忽就話知佢西痛啦
當年考完牌冇揸過去日本咪又係咁揸
行高速最慢條線50公里,咪又係一樣冇穿冇爛番黎
最緊要係你要有個安全意識
識轉彎係唔會扭得太多要修正
亦都唔會轉唔夠要扭多啲
自然慢慢扭軚到扭夠,轉好隻彎,跟住回軚 邊度要修正

你咁咪即係唔識轉彎
所以係日本渣車好爽,一齊超速,沒有最快只有更快
你同女友又唔洗坐佢車
無問題
咁講係指新手渣要慢慢轉,要修正
正常轉灣係就咁自然轉就轉到
雪藏牌如果要補鐘有咩推介?

想喺香港操返一年先出去自駕
補完租車操
其實個人覺得 除非你好唔掂, 如果唔係補鐘, 其實係為左有個人傍住
可以教的野唔多, 補2 3次都夠
安全意識好重要, 老手持住自己有經驗就亂黎
香港炒車果班小巴佬 DC9 , 夠渣得耐, 咪又係炒
上次東京市內上高速差啲撞
佢導航叫你行埋啲濕鳩小路
同埋好多轉彎位無香港咁明顯
好多勁陰
你未計當地巿民
貨車都180
越吹越大
我雪藏10年+我外父雪藏20年牌都敢揸, 對上一次要揸係去沖繩玩, 事前我去補鐘, 個師傅話我手車無問題, 我外父更加無問題, 因為當年係揸車搵食的。

所以我覺得雪藏牌唔一定係技術差, 最多都只可以話係生梳, 但樓主講果個真係技術都有問題, 聽見都驚...

個個都覺得雪藏牌唔好出來害人, 但又有無諗過日日馬路上有好多人, D技術仲得人驚過呢班平時少揸車既人
手制唔鬆隔硬比油都會照行到,但會明顯feel 到有嘢拖住同超高轉數。不過無渣過嘅人就會以為正常行到就姐係無事
東京揸去富士山都可以算係日本熱門自駕路線入面最難果條 因為車流極多 你話沖繩果d冇乜車冇乜人就話姐 祝佢好運啦
行左半個鐘應該好大陣燶味架啦喎
見到傻㞗嗰兩個字都估到係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞