[隱形富豪無處不在]低調置業討論區(60)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

本來已甚少公海講樓,噚日見到嗰個「學術硏究」講樓頂佢唔順,明顯睇樓都未去過誤導上車者,「長期等跌伏」陷阱嚟嘅,甚麼3X樓40年樓做唔到按揭業主要大平賣之類,直接用事實話比佢聽係冇嘅,樓市就係講供求關係

講開之前賣樓有個還價理由係做唔到9按,我同個aa講我預full pay買嘅
差唔多係時候處理搬屋之事,諗起就煩,開始要丟棄冇用嘅嘢

知道自己又要搬之後,我已盡量減少添置任何野,廚房用品個啲唔敢再買

會發現好多其實唔需要買嘅買咗返嚟,現在變成廢物
免得重複開post,煩氣啲

已開新post,【無窮購買力】低調置業討論區(61)

https://lihkg.com/thread/377680/page/1
太座已睇中呢個雪櫃,原裝嘅丟棄,下格結晒冰有霜嘅falco,渣

太座有朋友落大雨打風睇樓,問佢點解? 佢話有冇漏水實睇到,諗落又好似有道理
太座有朋友落大雨打風睇樓,問佢點解? 佢話有冇漏水實睇到,諗落又好似有道理

個時買呢度係岩岩黑雨第二日去睇,無漏水,到呢個星期兩個風都無漏水
本來已甚少公海講樓,噚日見到嗰個「學術硏究」講樓頂佢唔順,明顯睇樓都未去過誤導上車者,「長期等跌伏」陷阱嚟嘅,甚麼3X樓40年樓做唔到按揭業主要大平賣之類,直接用事實話比佢聽係冇嘅,樓市就係講供求關係

講開之前賣樓有個還價理由係做唔到9按,我同個aa講我預full pay買嘅

以前舊登仲好笑,大家夾定一齊唔買業主就要跪低都敢講,真係想話佢聽人哋根本冇預佢哋買
差唔多係時候處理搬屋之事,諗起就煩,開始要丟棄冇用嘅嘢

知道自己又要搬之後,我已盡量減少添置任何野,廚房用品個啲唔敢再買

搬屋真係一件好麻煩嘅事

邊個post咁有娛樂性 有無link

邊個post咁有娛樂性 有無link

https://lihkg.com/thread/376869/page/1

以前舊登仲好笑,大家夾定一齊唔買業主就要跪低都敢講,真係想話佢聽人哋根本冇預佢哋買

高登仔以為高登=全世界
消滅呢個,已開新post,【無窮購買力】低調置業討論區(61)

https://lihkg.com/thread/377680/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞