[隱形富豪無處不在]低調置業討論區(60)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
想問下大家有無試過業主話因爲有租約,唔比睇樓?
呢個情況常唔常見
會唔會好鬼,業主話,比左細訂先會問租客比唔比我睇

買樓冇得睇
買個橙都有得睇下啦

有租約係咪平左先,係就考慮下

問aa有無上下同座向單位睇下,無同座向都搵個同間隔既,問下管理處有無漏水投訴之類,make sure 無收order

真係想買既,咪講下價,唔好理佢有無新裝修,當全爆重新裝修過咁買
想問下大家有無試過業主話因爲有租約,唔比睇樓?
呢個情況常唔常見
會唔會好鬼,業主話,比左細訂先會問租客比唔比我睇

買樓冇得睇
買個橙都有得睇下啦

試過兩次無得睇都照衝去買 因為係心水盤,可惜最後業主唔賣

如果樓齡有返咁上下,買呢啲無得睇嘅樓盤要有心理準備全爆裝修
最怕係有漏水問題

或者好似之前連登有個post租屋發現成間屋好多符

check 左樓上下左右有無兇宅先
[quote]海之戀業主谷閘口

https://chat.whatsapp.com/0iVeYHhSGtzGNn3gaqxo44

谷內有︰
- 團購驗樓
- 各大名家分析樓市升跌
- 內部人仕報告施工進度及效果
- 名牌電器特價團
[quote]海之戀業主谷閘口

https://chat.whatsapp.com/0iVeYHhSGtzGNn3gaqxo44

谷內有︰
- 團購驗樓
- 各大名家分析樓市升跌
- 內部人仕報告施工進度及效果
- 名牌電器特價團

不了

荃灣唔買荃景圍就係呢d

三寶個位又唔方便 價錢又同新樓一樣/有d仲貴
係貪管理費會平少少

宜家咩情況

荃灣唔買荃景圍就係呢d

係貪管理費會平少少

hi 鄰居 爵仔管理費唔係$3.6左右一呎咩?
住係爵仔暫時都ok, 去西鐵站都係十分鐘左右,去街市商場又唔算太遠,city walk 2期影院差唔多樓下咁
見到飯巴同 cream
已為入咗扮工動物
見到飯巴同 cream
已為入咗扮工動物

荃灣唔買荃景圍就係呢d

係貪管理費會平少少

hi 鄰居 爵仔管理費唔係$3.6左右一呎咩?
住係爵仔暫時都ok, 去西鐵站都係十分鐘左右,去街市商場又唔算太遠,city walk 2期影院差唔多樓下咁

我原來計錯數, 我一直以為要4.x, 禁一禁機原來係3.6x

住左個幾月, 最唔滿意係朝朝早8點零鐘樓下D 狗就吠唔停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞