[隱形富豪無處不在]低調置業討論區(60)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
好似冇乜深井業主喺度,啱啱睇完浪翠園同海韻花園樓價,真係唔怕交通麻煩,實在好低水

抵?
好似冇乜深井業主喺度,啱啱睇完浪翠園同海韻花園樓價,真係唔怕交通麻煩,實在好低水

投資唔得,係自用,唔趕返工嘅人

但係好好租,佢個屋苑租客多過業主自住

抵?

市場反映咗,投資收租就唔好諗,係自用,唔趕返工嘅人,揸車,要環境優雅,要冇公屋冇南亞人,浪翠園係新雄雞樓,以前啲則幾好,我其實都適合住嗰邊

但係好好租,佢個屋苑租客多過業主自住

但租值唔高

抵?

以前睇過 浪翠 巴打睇第幾期? 有部分期數好陰

抵?

未睇過樓,打算搵日得閒去混吉,睇多啲海景嘅樓盤,幾年後睇吓點,依家唔會買住,除非樓價跌2成外

抵?

未睇過樓,打算搵日得閒去混吉,睇多啲海景嘅樓盤,幾年後睇吓點,依家唔會買住,除非樓價跌2成外

跌兩成

抵?

跌兩成

迎合連登仔口味嘛,跌到2成外夠冚15%,咪買囉

抵?

跌兩成

迎合連登仔口味嘛,跌到2成外夠冚15%,咪買囉

我發覺我爸爸係連登仔思想
由以前做租租,到宜家幫緊佢睇下有無盤買多層放租,佢都係話宜家點都唔買,等樓市跌

【新界成交】再破5球!沙田第一城連天台細戶售518萬

沙田第一城細戶再破「5球」。消息指,26座D室頂層連天台單位,實用面積326方呎,以518萬元,呎價15,890元,成交金額屬屋苑細戶歷史次高。原業主2007年以139萬元買入單位,持貨10年,賬面賺379萬元,升值2.7倍。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57134755&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170827
【短炒車位】嘉湖山莊車位101萬沽 一年賺34萬

中原地產伍耀祖表示,天水圍嘉湖山莊美湖居一個單號車位,以101萬元沽出,原業主於去年以67萬元購入該車位,持貨短短1年多,賬面獲利34萬元或51%。

另外,翠湖居地庫一個雙號車位,業主於2012年7月以40萬元買入,新近以103.5萬元沽出,持貨5年,賬面獲利63.5萬元或1.6倍。此外,景湖居一個雙號車位,日前亦以104萬元沽出,上手業主於2002年8月僅以28萬元買入,現沽貨賬面獲利76萬元,期內升值2.7倍。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57134731&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170827

沙田第一城細戶再破「5球」。消息指,26座D室頂層連天台單位,實用面積326方呎,以518萬元,呎價15,890元,成交金額屬屋苑細戶歷史次高。原業主2007年以139萬元買入單位,持貨10年,賬面賺379萬元,升值2.7倍。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57134755&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170827

我真係唔明點解第一城可以咁高
咁嘅價可以隨時買到九龍大d方便d嘅位

可能呢個連天台者

我真係唔明點解第一城可以咁高
咁嘅價可以隨時買到九龍大d方便d嘅位

我都唔明,但市場係咁,或者住開嗰區有情意結,分支家庭咁o卦?

抵?

跌兩成

深井食燒鵝個頭d飛機聲都幾嘈下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞