[隱形富豪無處不在]低調置業討論區(60)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
好似冇乜深井業主喺度,啱啱睇完浪翠園同海韻花園樓價,真係唔怕交通麻煩,實在好低水

抵?

以前睇過 浪翠 巴打睇第幾期? 有部分期數好陰

未睇過樓,打算搵日得閒去混吉,睇多啲海景嘅樓盤,幾年後睇吓點,依家唔會買住,除非樓價跌2成外

跌兩成

深井食燒鵝個頭d飛機聲都幾嘈下

據香討住緊喺浪翠園嘅講,飛機聲唔嚴重,係有時啲船鳴笛玩嘢最嘈,有機會我會實地體會吓

咁惡,漏水仲想收曬尾數先整?
想問下各位爸打,剛買左全城滙,用發展商律師定自己再搵好D?如果用發展商律師會有D咩中伏位要注意?
小弟驚唔夠時間出去搵律師,5日內要S&P

通常買新樓都係係返發現商律師方便d。

發展商律師講明 如果有爭執,發展商律師係代表發展商,不過新樓一般都唔會有咩爭執ge。
想問下各位爸打,剛買左全城滙,用發展商律師定自己再搵好D?如果用發展商律師會有D咩中伏位要注意?

發展商律師講明 如果有爭執,發展商律師係代表發展商,不過新樓一般都唔會有咩爭執ge。

發展商律師其中一個好處係早入伙
早其他人一至兩個月
如果本身租緊樓依度都係一舊錢

當然我都係覺得搵出面獨立d

咁講,新樓你乜都追唔到架啦
同買圍色冇分別

買咁多錢既無自己代表律師,有咩事點算?

早其他人一至兩個月

同買圍色冇分別

都唔會有乜事㗎啦,唔會兇宅,收樓搵驗樓師做,發展商執漏,遲交冇辦法,合約保障晒佢,買定唔買就係咁,自己搵律師最多係平啲
新盤混戰:愛炫美截至6時累售122伙 套11億 (18:22)

on.cc東網專訊】長實地產(01113)表示,截至今午6時,旗下荃灣海之戀·愛炫美於周末兩日售出122伙,套現約11億元。

http://m.on.cc/nc/fin/20170827/20170827182235fi.html

早其他人一至兩個月

同買圍色冇分別

都唔會有乜事㗎啦,唔會兇宅,收樓搵驗樓師做,發展商執漏,遲交冇辦法,合約保障晒佢,買定唔買就係咁,自己搵律師最多係平啲

就算係兇宅,有兩個可能性
1)你永遠唔會知
2)發展商會搵你傾計

新樓律師真係同你做契only
會會賠錢就自己會賠,唔賠你請邊個佢都唔會賠

謝謝各位爸打指教

早其他人一至兩個月

同買圍色冇分別

自己搵都要比佢果份(好似係)

早其他人一至兩個月

同買圍色冇分別

自己搵都要比佢果份(好似係)

好似冇乜深井業主喺度,啱啱睇完浪翠園同海韻花園樓價,真係唔怕交通麻煩,實在好低水

浪翠園 我都好鐘意深井,養架車加埋仲平過市區樓價
第時有機會既話都想住個度
新盤混戰:愛炫美截至6時累售122伙 套11億 (18:22)

http://on.cc東網專訊】長實地產(01113)表示,截至今午6時,旗下荃灣海之戀·愛炫美於周末兩日售出122伙,套現約11億元。

http://m.on.cc/nc/fin/20170827/20170827182235fi.html

購買力深不見底,睇怕又升過

on.cc東網專訊】長實地產(01113)表示,截至今午6時,旗下荃灣海之戀·愛炫美於周末兩日售出122伙,套現約11億元。

加價清

http://on.cc東網專訊】長實地產(01113)表示,截至今午6時,旗下荃灣海之戀·愛炫美於周末兩日售出122伙,套現約11億元。

購買力深不見底,睇怕又升過

沒有利淡因素只會升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞