活俠傳6月14發售(4)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
點解你哋可以玩到咁多結局
我玩嚟玩去,都係俾人圍剿, 之前打瑞笙就完
我已經玩咗第五次都係得咁樣
齊哂, 困難都係咁輸

已經成日去三師兄度call馬, 60幾人都唔夠竹揪
做功課plan定想溝邊條女同咩結局,跟練邊本武功就基本玩到想要結局
西武林條件多還多,但好多都係順便達成到
唔留學真係要多啲劇情先得
師妹同龍湘都係兩邊都得
留學遲下有晒梅蘭菊竹仲有上宮
武學仲要儲快啲
小梅BE係咪改過? 我打出來唔見有咁慘,純粹被金烏執返去就冇啦。之後守三師兄個度,我打殘咗金烏,小梅就cls
好, 刨下攻略玩
蘭線一定要開黎玩
成隻game精髓
改過
之前嗰個都幾癲
咁得閒改be都唔出he
宜家二週目卡初始點數個bug 仲用唔用到?
功能新增

戰役:唐大鯨加入戰場的可能性
講經堂:活俠傳新增匯出傳奇文本功能(不支援Steam雲端存檔)。

匯出文本的資料夾路徑:%userprofile%\AppData\LocalLow\Obb Studio\Mortal\Legend

功能調整

養成:外出行商其中一個大成功結果,觸發條件改為行動次數>=2
養成:外出行商的行動次數消耗改為0,養成數值調整
養成:下山遇見晁和與乾媽對話事件最多觸發三次
養成:移除外出釣魚失敗的額外消耗行動次數
養成:移除崆峒留學打鐵失敗的額外消耗行動次數
養成:移除夏侯蘭練功失敗的額外消耗行動次數
事件:小梅來唐門的觸發條件,加入認識小梅的條件

功能修正

戰役:武林大會戰役,石公遠的立場修正
劇情:新增屠滅崆峒派的傳奇文本
劇情:崆峒大試在玄功門與上官螢決鬥勝敗的對話修正
劇情:江陵大戰在寢室與小菊小竹的對話修正
劇情:唐門留學三師兄劇情卡死
劇情:武林大會袁無憲立繪卡死
劇情:武林大會狗立繪卡死
劇情:錯別字修正
天命:追擊金烏上人天命選項文字顯示
養成:李富貴、福韞在外堡的好感度無法提升
立繪:更新龍湘的半身頭像立繪
製作群內容勘誤
我都覺得奇怪,雖然set咗小梅好感去到5,但又未見過面,又走來唐門,想睇詳情人物畫面又黑晒
西武林(好結局)on9的 唔使諗太複雜 戰術4 名聲60就會入到
不過正常嘅 如果你堅持唔用繼承加困難mode係好易炒車
梅毒又深左
其實最簡單係李富貴+福轀好感有2就得,佢次次都走來組西武林
其實晁和係咁出黎有咩意義?
好似話傳奇文本有故事睇
Game就應該係未整完條線
應該關 晁和係咁話身上有秘笈事
6/29 更新

功能新增

戰役:唐大鯨加入戰場的可能性
講經堂:主介面-講經堂-活俠傳新增導出傳奇功能(不支援Steam雲端存盤)。

匯出文字的資料夾路徑:%userprofile%\AppData\LocalLow\Obb Studio\Mortal\Legend

功能調整

養成:外出行商其中一個大成功結果,觸發條件改為行動次數>=2
養成:外出行商的行動次數消耗改為0,養成數值調整
養成:移除外出釣魚失敗的額外消耗行動次數
養成:移除崆峒留學打鐵失敗的額外消耗行動次數
養成:移除夏侯蘭練功失敗的額外消耗行動次數
事件:小梅來唐門的觸發條件,加入認識小梅的條件

功能修正

戰役:武林大會戰役,石公遠的立場修正
劇情:新增屠滅崆峒派的傳奇文本
劇情:崆峒大試在玄功門與上官螢決鬥勝敗的對話修正
劇情:江陵大戰在寢室與小菊小竹的對話修正
劇情:唐門留學三師兄劇情卡死
劇情:武林大會袁無憲立繪卡死
劇情:武林大會狗立繪卡死
劇情:錯字修正
天命:追擊金烏上人天命選項文字顯示
養成:李富貴、福韜在外堡的好感度無法提升
立繪:更新龍湘的半身頭像立繪

製作群內容勘誤
有樣好係
之前打落嘅報仇文本都會補返
有機會係設計做第三次會觸發額外事件
我想問破廟線點開?
未有
等更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞