活俠傳6月14發售(4)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
有殘體揀架嘛 係官圖嚟
睇過解包有修羅場劇情
如果剩係小師妹同葉妹妹
打贏佢2個會原諒阿活
所以係冇得後宮但有得雙飛
崆峒線好似都有梅竹菊
太蘿莉,兩個妹妹真是搞唔掂
都係入崆峒搵小梅
其實劉備有無族譜根本考究唔到
劉勝之後, 直到佢老豆之前嘅歷史都搵唔到記載

然後突然間周圍同劉氏嘅人講
自己係劉勝後人, 所以要借力量俾佢光復漢室

就好似突然有個姓李嘅人走黎同你講, 佢其實係李嘉誠嘅仔
依家問你借5萬蚊俾佢同李澤鉅、李澤楷打官司攞返啲錢
事成之後還返錢俾你

雖然三國志係正史, 但考慮到陳壽嘅立場
加上好多地方描述得太仔細, 好似親歷其境
其實都好多存疑嘅地方, 陳壽話係就係
雖然離左題.....
好多史書都寫到親歷其境咁架啦,如果用呢個標準去評歷史真偽,已經接著歷史虛無主義
果個年代就係好重視宗族出身關係,再講歷史上佢都唔係自稱既
唔係後宮嚟 小師妹唔知
崆峒劇情全部得一個掌派夫人
橫掂又未有更新, 離題有咩所謂

其實讀歷史都係避免唔到虛無主義嘅發展
始終歷史書係人寫, 無可避免會有個人立場
就好似陳壽係蜀國北伐之後先出世
相信三國志編成, 應該係口耳相傳, 或者參考當代史書
但只要其中一部份刻意唔寫或者扭曲
就算世紀大忠臣都可以變成滅國大魔頭

劉備係唔係漢室, 其實三國志都係兩句帶過就算
無証據支持, 又無証據反對, 但我個人認為係劉備鳩UP

所以活俠傳嘅瑞杏線
我認為係瑞杏鳩UP趙活係皇族
扶植趙活上皇位多於台仔嘅血統論
疑古唔代表否定歷史
西漢皇室同東漢皇室關連性本身都好低,只少對劉備初年既行動冇實際幫助。
老竇可以舉考廉已經唔係乜嘢普通人,而且劉備年少生活都唔算差,至少唔使去耕田,屋企可以種桑樹,又可以讀書識字,仲可以拜盧植為師,本身都鋪好路搞好關係,準備佢做官。漢宗室身份要到佢稱帝先算有意義。

所以如果佢真係自稱漢室之後未必佢一個人搞出黎,可能係背後班謀臣諗出黎
夏侯蘭係我老母
唔知點解一直都解唔到一心一意

明明心上人一直係小師妹 解埋唐門女婿

發夢轉心上人都揀返小師妹

定係連夢都唔可以發
係唔係第一次發夢唔小心開咗錦囊心上人變咗瑞杏呀
即刻load save都計?
其實而家唔改game最多可以同時溝到幾多條女?
3條
其他未開放
但係可唔可以同時溝晒3個?
心上人又唔係成日有得轉
可以時間管理咁溝晒三個
但結晒緣ge 話, 優先出師妹>龍湘>師父end
無後宮end
二周目繼承點係咪用完就永久提升?
定係重開就可以再揀過
聽講要唔發夢,見到新女就要話樣衰
可以揀過

鳥熊幾時會更新
又要諗 又要揼曲 又要寫文 仲要諗有無bug
加上錢已收 如果一個月有一條線已經非常快
曲冇乜好做了
框架齊晒 主要係寫文同畫圖
呢啲game係玩扭橋㗎啦 爆完隻驚冇嘢做咪吹吓水囉 其實反而側面反映到佢哋有幾鐘意隻驚
我想講笑嗰個樣100% match
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞