活俠傳6月14發售(4)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
可能掌門都寄望佢做過凡人
成個故事都會話到你知
人在江湖,身不由己
不過我覺得掌門暫時劇情仲係少,
之後期望有更新劇情令掌門更立體
掌門個戰你娘親 如果知道趙活有潛力 自己又無病
應該唔會係個種 多一事不如少一事 普通人生活更好嘅人

你睇掌門 為自己個女創一門絕技就知道 掌門絕對係 自己命運自己掌握

我覺得 掌門係單純諗唔到 趙活武學潛力咁高
第一次段考 如果roll到掌門睇場
掌門 係已經差啲衝口而出想收趙活入室
可惜吐血 然後諗一諗 已經太遲 都係無咗件事

掌門衝口而出個到 都證明掌門係覺得趙活有能力入室 然後遲早發現趙活潛力 收埋做親傳

反而比起守承諾 無病嘅掌門 我覺得會說服趙父多啲

小師妹:我有小師弟

然後同意依家描寫都係太少 掌門幾時起身啊
有仆街要滅唐門啊
期待掌門 全盛期回歸 帶大家戰你娘親
依隻會喺steam comment嘅應該唔止咁少支那人想整死佢一哋傾巢而出,咁支持嘅想扳回劣勢只能夠盡出comment
少林十八銅人笑撚死我
你不是很會的嗎?蛤?過來呀
有冇諗過趙活真係皇親國戚,因為要避太宗一脈追殺先要隱姓埋名

細個窮到養唔起咁多人係真,自己拎住三隻蛋上山都係真,老竇偷偷跟上山亦係真,惟獨是老竇除咗講畀掌門知想趙活平安過一生,亦可以有講想佢一生平安係因為想太祖一脈多個機會

以上ff其實不無道理,若果唔係趙老竇大可叫晒趙活一家嚟唐門,點解惟獨是畀佢上眉山?

隻驚目前完成度真係太低,平心而論真係唔能夠唔掛ea。故勿論遊戲機制,個故事用完成品去評價都唔怨得佢最初嘅劣評如潮。
咁講唔通 掌門點解比趙活偷學武功
掌門無理由睇唔出 趙活學咗忘形篇

同埋趙活 唔係姓唐之外 其實半個掌門嚟 實權控制門派方向

唔排除趙活 真係皇室中人 但掌門知道趙活身份嘅可能性好低
應該唔會,西武林線
二師兄最尾都話掌門睇人眼光好準,佢本身睇好趙活

不過都係劇情唔完整
但如果一開頭個黑衣人改為係掌門假扮
咁二師兄句說話就合理
團戰成日hang機
有咩方法?
同埋 其實我真心唔想 趙活係皇室

主要係 可能有啲人 會覺得趙活唔比入室個理由好on9

但我覺得 唔關陰謀 唔關身世 就係咁「普通」先係動人嘅位

就好簡單 趙父係個種唔識表達父愛嘅人
趙活話自己 日日食剩菜 但趙活個個年紀記得幾多嘢
趙活一家 雞都係得一隻 拜師禮先幾隻雞蛋
唔通 趙父母自己大魚大肉 然後先比剩菜趙活咩

我偏向係 趙活一家就係窮 就係養唔掂趙活
送上山 可能係一條活路
同時 趙父都想趙活平安過一生 所以求掌門

趙活一直覺得佢無人愛 唔敢離開唐門 無一個「家」
但其實 趙活身上 一直背負住一份愛 一份嚟自父母嘅愛
咁樣 比老豆係太監 老母係宮女好好多
個人覺得
第一個黑衣人有講係邊個?
大師兄囉
段考roll大師兄, 羸左之後劇情會暗示
忘形篇係所有人拜入山門就可以學,為咗唔聲張更加要將趙活當係外姓子弟看待,所以揸正嚟做畀佢學忘形篇先合情合理。真正點通趙活學百家武藝嘅係黑衣人
龍淵

趙活拎傳承小劍重有一層意思係:依條友係唐門要人,郁佢前要掂量三分。變相係畀咗道護身符趙活,目的唔係要畀佢稱霸武林。傳承小劍嘅描述有講非內功精純之人不能駕馭(類似咁上下),而冇教趙活內功嘅掌門又點會知佢用到把劍?

趙活掌權其實可以係掌門意料之外心諗外事有大師兄、內事有三師兄、暗事有二師兄、明事有四師兄,點都夠撐場面。點知大師兄身死唐二代計劃直接崩盤,好在趙活嘅存在頂住咗大師兄個位,亦係因為咁趙活先可以掌權

所以我覺得大師兄退場係寫得幾好,但始終掌門同二師兄嘅內容唔夠飽滿,稱唔得上完整。

難聽啲講句,大家都係25,小梅個故事內容重完整過二師兄二師兄係點樣由細到大喺唐門生活都做到三面諜依點係完全匪夷所思(大師兄喺去江陵準備賀禮劇情有提過二師兄同佢細個爬樹嘅事
可以老竇都係太祖後人貧賤先唔會惹人注目,龍淵都係咁
字多比讚先
記得大師兄有講過 二師兄收埋自己一個人喊時 都係大師兄搵到的

我話實權係指平時開會 話買返啲田啊溫泉啊 整機關馬桶個啲
就咁一個唐姓弟子都唔會有資格提出

所以話掌門死守承諾唔太合理 畢竟承諾內容個重點 其實係要趙活平安 咁就無理由比趙活入權力核心

所以我同意掌門人設唔完整 太多腦補空間先搞到 有啲人會覺得掌門偽君子

唉 其實都係依家未寫哂 大家都好多幻想空間
希望最尾出到嚟 可以說服到大家
可以講清楚哂所有故事
想佢平安同畀唔畀佢決議門務冇衝突
掌門同2師兄等之後啦
打完大師兄相聲結局個本小說有提
趙活對緊武林盟個時
大師兄同2師兄忙緊處理對江湖有更大影響既事
所以大師兄同2師兄個面先係真主線
我地依家玩緊依條應該只係支線 遲下開te就可能係走大師兄同2師兄個面
核心成員 就同門派綁埋一齊門派摺埋 作為核心成員都好難走
趙父想要嘅係普通一生嘛

話說4師兄走到路 其實都好勁 面子果實
我都係耐唔耐會崩潰
可能電腦舊機能差
好彩有戰前自動save 重開解決
隻GAME其實完成度真係好低
或者叫做好多潛力可以開發
明顯有好多河洛系列既作品影子係到
比如應該仲有同二師兄既煉藥之路、四師兄既從商、然後成為下任掌門之類(咩掌門好感夠好加同心夠高)
仲未計可能仲有XX群俠傳果D朝廷線捕快線

唔介意再課金買DLC 希望佢有心出完佢
有冇講到之前喺唐門嫁出去既女弟子係咩人
劇情講到佢好似好受歡迎咁,好多人提親同埋大師兄同二師兄都冧佢
斷斷續續一周目先完,難度嗰啲唔講啦,我玩普通同應該都改晒,戰役自己唔好死就贏打交靠把口同金鐘罩起碼唔死先

最後守外堡都要俾獅吼功震死咗
無留學,救到大師兄
最後西武林成事都感動嘅
但二師兄出現嗰下真係得個哦字
但溝唔到師妹,而家睇番要咁高心心嘅
二周目應該夏侯蘭先,嗰樣好啲

你哋係咪都長期無錢㗎?
掌門托師妹交把劍無咩後續咁
你係問有冇出現過?定係佢出現左你單純想問有冇講多d
淨係見過佢一次:
其實趙活仲有一點好奇怪,佢內功點樣練都唔會走火入魔,其他人練多個內功都驚出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞