喺日本租車撞咗車,求走數教學!急!

1001 回覆
21 Like 552 Dislike
正路係,但今次睇來買咩都會比間鋪禁住搶
上面保險全部都係全保 只係墊底多與少
佢一開波買最貴咪0蚊走人
應該香港一日車都冇揸過
跟足安全指引都有機會車禍添
但樓主講到明追尾全責同會改善駕駛態度
唔係揸得西係咩
白卡都唔撞
點搞….
正常人會買到賠償=0
乜原來咁多人買全保
我去日本不嬲唔買
保費貴 保額低 博值唔高

真係撞咗仲有旅遊保險包部份
(旅遊保都係幾舊水就包咁多嘢 必買)
屌,條友都戇鳩嘅,有得直接同日本陀地租車公司book唔去book,要經trip呢D艇仔真係搏優惠都經Rakuten Jalan Tabirai呢D啦
如果真係樓主理解錯既,對家應該可以highlight 到果個條文出黎,但佢地只係就咁話你誤會,我就覺得怪
抵撚死,貪平唔買全保
全保自動waive,旅遊保要claim,陣間少張紙又話唔受,係兩個玩法,睇人嫌唔嫌麻煩
咁事實係沖繩易揸過香港
不知名大陸人租車公司

擺明買邊個plan 都會盡劏啦

Toyota Nissan 唔用
支持祖國既結果咪就係咁
畀錢買個教訓啦 技術差又唔買全保抵死
走數會點?
沖繩唔揸車不如唔好去on99
依單可圈可點

間大陸人租車公司隨時自己身有屎唔會搞大
辛苦二號車手開post
Same

我上個月喺福岡Times租車,保險又係好似佢咁分四格(好似連保費都係差唔多),見到隔籬枱韓國人租車,都係買第三格,心諗一日差500零600円做乜唔買最貴果隻
跟住個職員同我講解我買最貴嗰隻保險就好簡單,直接話有事故既話,記住報警同埋報返租車公司就可以。

唔知樓豬買邊隻保險啦,佢今次叫做自己買個教訓啦
你應該唔係6大租車行度租?
Orix, Times, Avis/Budget, Nissan, Toyota, Nippon rent a car

咁真係似俾人屈,因為佢compulsory 都會有正常封頂價
如果係信用卡俾,建議你cut左card先
琴日追post追到一半瞓着咗
今朝一睇已經第二個post
佢喺Trip 搵大陸人開既小型租車公司
budget我自己唔建議,大頭玻璃石仔彈花左小小一點仔要賠50000yen,爆軚又要比,其他係換完取單同租車公司claim返
你講自己😂😂😂?
咪就係叫佢咪撚再出境害人

係香港搭巴士港鐵算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞