喺日本租車撞咗車,求走數教學!急!

1001 回覆
21 Like 552 Dislike
通常保險有啲條款係咩情況下唔包
呢樣就算Toyota租車都寫明
即使加入了TOYOTA租車安心W方案,
但若是由於客人故意造成的事故、車輛汙損(在禁煙車內吸煙等)、等租借條款中規定的禁止事項被認定的情況之下,
還是會向您請求營業損失賠償(NOC)。

至於係咩情況就...唔知啦
佢就係信錯咗
對了 我自駕遊會買第三方保rentalcover
然後預先聯絡客服問定咩保咩不保
幾種常見情況咁
最好問埋需要理賠文件
Email backup
而家ChatGPT寫依啲信好方便
日本時間1030了
另外,樓主如果我係你 柒撚到咁,第日又趕飛機
唔會再上連登鳩問
第一件事一定係漏夜去左警局問先
佢地應該有經驗答依啲野 畢竟你一定唔會係第一位
就算答唔到 我都知道依件件事上可以有咩權益同做法
上唔上得飛機等
走時拿埋聯絡電話
萬一同條友傾個陣要報警都有哂紀錄同聯絡警察幫手
你上連登問真係太鳩
建議由頭睇起先
我covid前經常性地臨飛前一兩日先book都冇問題,
即日walk in 都試過,全部都係book toyota, nissan, nippon 果d 大公司

但今年年頭去沖繩早兩星期book, 得番d 細公司有車
返左香港你點追?
你估澳門d 叠馬仔咩
一個人去三個人返
老實講,次次都買最貴個隻,最多都係睇吓次一級有咩分別,係唔包既地方都冇辦法做其他野保障自己,冇理由去個旅行買幾份保險架,買到保哂為止架
係咪俾大陸仔捉左去做鴨還債
RIP
樓豬兇多吉少
你鍾意啦
大把車Trust me bro

Lm 等睇結局
通常最貴同次一級都只係差幾百yen一日... 真心唔會慳
小弟未去過沖繩,不過係日本租過車,兩次都係大約兩星期前租。最多咪少d款,但一定有得租先。

LM睇結局x2
最尾估樓主應該畀少過3.5萬就當自己贏咗上機
有乜好拗 依家上租車網睇吓沖繩兩個禮拜內有冇車租咪得
根本截架的士飛去成田
即場買機票已可返香港
係佢咁笨七係度拖
我撐樓主
大佬佢係沖繩那霸喎…
你飛的去成田啲乜野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞