喺日本租車撞咗車,求走數教學!急!

1001 回覆
21 Like 552 Dislike
多謝你
咁真係恭喜佢
真係on9
部車500,000 Yen都俾多
唔知佢用幾錢租
目前為主最好係Orix
車新 服務好
開住個電話唔好收線,行去客運大樓,見唔見到你附近有個垃圾筒?抌袋錢落個垃圾桶之後走,唔好停留

記住,唔要連Number
大阪搭uo1945到達,疫情到而家關西機場內所有租車公司都關8點。(19年前有24小時,而家重未開返)

而家搵到klook有間大陸人開租車公司24小時送車到關西機場停車場,我買全保的話係咪就唔洗驚? 得佢1間開到8點後。

定係我只租大陸人車1日,第2日轉返大公司算
件事變得越嚟越複雜
我只係覺得如果對家係符合條款去收錢既唔使恐嚇人
佢地都cap唔到邊條條款係保險唔包
完全睇唔明佢啲中文
睇到好緊張
真係一定要租?既然你可以只租一日第二日還車黎計,唔係坐的士仲好?
不幸地有幾個細路同行,要坐2架的士,我請客貴呀
東張西望又有題材
跳出香港
其實都幾擺明係黑店屈錢,但你都做下戲,唔好等佢覺得你唔想俾錢先得嫁

而家佢都應承左機場,你就照機場交車先啦,叫佢帶齊文件,同佢講話如果睇完文件係應該俾70萬既會負責任,到時係機場處理

去到聽日,你咪睇下文件說唔說服到你點解要70萬囉,最緊要你要拎住最多15萬果張紙黎講問清楚,佢解釋得清楚既,你咪唯有俾70萬,說服唔到/文件唔齊就叫佢準備好文件先,話返香港處理

如果佢到時係機場唔俾你走既,佢唔報警你都應該報警,你照直同警察講覺得佢好可疑,明明15萬佢而家屈70萬又唔齊文件,所以處理唔到。如果警察黎到你聽完警察講係應該俾70萬既,咁到時咪照俾囉

下面係我估既,自行判斷合唔合理
佢而家要係咁兇你可能因為佢唔會有文件證明到你要俾70萬,所以你一定要捉住最多15萬果張紙黎講
另外本來應承左你機場又叫你返鋪頭,係因為佢柒左,佢而家知你唔驚佢又唔可以機場報警留你,所以而家反口兇你叫你返鋪頭處理,等你走唔到到時任佢湯
臥底記者,可能要特登撞吓攝製隊嘅車
另外你都自己打去trip問下意見啦,話撞左車,應該點樣同車公司傾賠償,問埋trip唔夠現金可唔可以返香港先俾錢
但你買最貴個隻保真係唔洗驚喎但根本最重要係你手車好,唔撞車就得,而被人撞就記得影定證據報警就得啦

如果真係唔放心就緊係跟你第二日還個方案

同埋有沒搵過包車呀
手車好唔代表唔會出事

Touch wood 地下有攤油,就算係職業車手都好難救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞